Verte a feleségét, akit szolgának nézett

2016.10.20. 16:00

Megrázó részletek derültek ki arról, hogy Josh Brown, a New York Giants játékosa mennyi időn át és hogyan bántalmazta egykori feleségét. Brown tettei egy terápiára írt naplóból derültek ki, ezek új fénybe helyezik az NFL és a Giants reakcióját is: a rúgójátékos ugyanis az előírt hat meccs helyett egymeccses eltiltással megúszta a korábbi bántalmazást.

Fizikailag, mentálisan, verbálisan és érzelmileg is egy taszító ember vagyok

– írja az SNY.tv által megszerzett naplóban a 2016-os szezont családon belüli erőszak miatt egymeccses eltiltással kezdő Josh Brown. A papírokat egy 2015-ös feljelentés utáni nyomozás során foglalta le a rendőrség, ezeket szerezte meg most a weboldal Brown egykori feleségének, Mollynak több emailezésével, illetve Brown több levelével együtt.

Ne maradjon le semmiről!

Ezekben arról ír a 37 éves NFL-játékos, hogy többnyire hazug életet élt, gyerekkora óta tárgyként tekintett a nőkre, és soha nem érdekelte, hogy milyen és mekkora fájdalmat okoz nekik. Brown szerint alkalmatlan arra, hogy érzelmileg kötődjön másokhoz, az empátiaszintje pedig nulla.

Az egyik levélben azt is beismeri, hogy magát Istennek tekintette, exfeleségét, Mollyt pedig szolgának.

A volt feleség korábban azt állította, hogy legalább 20-szor bántalmazta az NFL-játékos, de végül a 2015-ös feljelentéséből nem lett bírósági ügy. Sőt, az NFL-nél is megúszta Brown, csak egy meccset kapott, pedig a liga szabályzata kimondja, hogy az erőszakos cselekményekért legalább hatmérkőzéses eltiltás jár.

Az NFL azzal indokolta a döntést, hogy nem találtak megfelelő bizonyítékot arra, hogy Brown többször is bántalmazta a feleségét, az ügyet, amiért eltiltották, pedig egyszeri, pillanatnyi esetként írták le.

A szerdán kiderült részletek óta sem az NFL, sem a játékost korábban nyíltan megvédő New York Giants nem adott ki közleményt Brownnal kapcsolatban.