44 éve nem volt ilyen az NFL-ben

2016.10.24. 11:24

Ha úgy vesszük, óriási szenvedés volt a Seattle Seahawks és az Arizona Cardinals vasárnap estére kiemelt meccse, de vehetjük úgy is, hogy a két védelem tökéletes napot produkált a szezon első döntetlenjén.

Vízilabda-eredmény

A Seahawks úgy ikszelt a Cardinalsszal, hogy egyik csapat sem szerzett touchdownt, a meccs vége 6-6 lett, ilyenre 44 éve, 1972 óta nem volt példa az NFL-ben. Érdekes, ugyanakkor nem sokat jelentő adat, hogy korábban kétszer volt már 6-6-os eredmény a ligában, és mindig a Cardinals meccsén.

Mivel a támadósorok nem nagyon tudtak mit kezdeni a célterület előtt a helyzetekkel, a főszerep a rúgóké lett. A cardinalsos Chandler Catanzaro négyből két, a seahawksos Steven Hauschka háromból két rúgást váltott pontokra, vagyis ha nem rontanak, akár a győzelmet is megszerezhették volna csapatuknak.

Két éve volt utoljára döntetlen az NFL-ben.

Beindult a brit

Az elmúlt hetek legnagyobb meglepetését a Miami Dolphins londoni születésű futójátékosa, Jay Ajayi okozta, aki hihetetlen teljesítménnyel robbant be, és sorban két meccsen is 200 yard fölött futott. Ez nem akármi, ilyenre korábban hárman voltak csak képesek az NFL-ben: O. J. Simpson kétszer is, majd Earl Campbell, illetve a korábban szintén Miami-futó Ricky Williams.

Ajayi formáját jól érzékelteti, hogy míg a legutóbbi két meccsen 418 yardot és 3 TD-t futott, addig az azt megelőző 13 meccsén csak 304 futott yardja volt 3 TD mellett.

Csodaelkapás

A vártnál valamivel nagyobb gondot okozott a Cincinnati Bengalsnek a továbbra is nyeretlen Cleveland Browns, de végül sikerült őket legyűrniük. Ehhez részben kellett A. J. Green fantasztikus elkapása: a második negyed legvégén, egy félpályáról felvágott labdát húzott be úgy a Bengals-elkapó, hogy négy védő között vitték már le a földre, egy kézzel valahogy így is sikerült megfognia a labdát.

A Browns ugyan még mindig nyeretlen, de nincs már veretlen csapat idén, a Minnesota Vikings rengeteg eladott labdával vágta maga alatt a fát, és kapott ki a Philadelphia Eagles ellen.

Két veterán a rekorddal

A New Orleans Saints 37 éves irányítója, Drew Brees mindent megtett, hogy legyőzzék a Kansas City Chiefset, de mégsem sikerült. Ennek ellenére rekordot állított be, azzal, hogy újra 300 yard fölött passzolt, már 100 ilyen meccse van karrierje során – ezt a határt előtte más még nem érte el a ligában.

Rekordot ért el a 43 éves rúgó, Adam Vinatieri is, aki sorban 43 mezőnygólt vágott be hiba nélkül az Indianapolis Coltsban, ez is úgy NFL-csúcs.

Eredmények

Tennessee Titans-Indianapolis Colts 26-34

Los Angeles Rams-New York Giants 10-17

Kansas City Chiefs-New Orleans Saints 27-21

Philadelphia Eagles-Minnesota Vikings 21-10

Cincinnati Bengals-Cleveland Browns 31-17

Detroit Lions-Washington Redskins 20-17

Jaxsonville Jaguars-Oakland Raiders 16-33

Miami Dolphins-Buffalo Bills 28-25

New York Jets-Baltimore Ravens 24-16

San Francisco 49ers-Tampa Bay Buccaneers 17-34

Atlanta Falcons-San Diego Chargers 30-33 - hosszabbítás után

Pittsburgh Steelers-New England Patriots 16-27

Arizona Cardinals-Seatlle Seahawks 6-6

csütörtökön játszották:

Green Bay Packers-Chicago Bears 26-10

kedden játsszák:

Denver Broncos-Houston Texans  • Tippek
  • Lakáshitel