Kamuflázs: akkora trükkjáték volt, hogy csak magukat verték át

2016.10.30. 09:40

Néha a kreativitás nem elég önmagában, még az amerikaifutballban sem. Ezt a Purdue szombaton saját bőrén tapasztalta meg: az edzésen tökéletesen begyakorolt trükkjáték ugyanis hatalmas kudarccal zárult a Penn State ellen. Kamuflázs.

vlcsnap-2016-10-30-09h23m44s467.png

Ne maradjon le semmiről!

Elsőre nehéz is kitalálni a videó alapján, hogy mit akart a Purdue, úgyhogy előbb megmutatjuk magát a játékot, aztán kibogozzuk, mi is történt.

Az jól látható, hogy a center mögött felálló elkapó, Bilal Marshall megkapja a labdát, majd egy fordulással jobbra indul. Eközben átadja a labdát a támadófal mögött megbújó Malik Kimbrough-nak a lába között, aki az ellenkező irányba kezd futni, abban bízva, hogy a védelem csak Marshall-lal lesz majd elfoglalva.

Eközben viszont a támadófal semmit nem csinál, és mivel a 19-esben játszó védő Torrence Brown nagyon gyorsan berobbant a fal mögé, lényegében garantálttá vált, hogy a Purdue trükkjátéka semmi jót ne hozzon magával. Brown ugyan nem tudta megcsinálni a szerelés, de kellően megzavart mindenkit az áttörésével, és aztán simán vitték le a végül 0 yardot szerző Kimbrough-t.

De mi lehetett a Purdue célja ezzel az egésszel? Valami olyasmi, amit a Texas Tech játszott meg tavaly november végén a csapat legkisebb játékosával, a 170 centis Jakeem Granttel, aki annyira összehúzta magát, hogy a Texas védői észre sem vették, csak mire késő volt.

A balul sikerült játék ellenére a Purdue touchdownnal fejezte be a támadást. Igaz, végül ez is kevés volt, 62-24-re kaptak ki a Penn State-től. A vereség ellenére vigasztalhatja őket, hogy így sem sikerült alulmúlniuk minden idők legrosszabb és legértelmetlenebb trükkjátékát, amit az Indianapolis Colts hozott össze nemrég az NFL-ben.