Tökéletes duplapasszal szívatott a Seahawks

2016.10.31. 10:35
vlcsnap-2016-10-31-10h00m32s848.png

Egy meccs van hátra az NFL nyolcadik fordulójából, aminek legnagyobb nyertese talán a Dallas Cowboys újonc irányítója, Dak Prescott, aki nagy lépést tett afelé, hogy akkor is megtartsa helyét a csapatban, ha visszatér sérüléséből a szezont kezdő QB, Tony Romo. A Denver edzőjét meccsről kellett a kórházba vinni, és megdőlt a büntetésrekord is az NFL-ben.

Mielőtt rátérnénk Prescottra, illetve az NFL legújabb dilijére, gyorsan pár fontos dolog röviden.

Ne maradjon le semmiről!

A Seattle Seahawks egy tökéletesen végrehajtott duplapasszos játékot rántott elő a New Orleans Saints ellen. Az újonc elkapó Tanner McEvoy kapta meg a labdát elsőre az irányító Russell Wilsontól, majd ő vágta be hátra a mélyen beinduló futónak, a szintén újonc C.J. Prosise-nak. McEvoy az egyetemen játszott irányítóként is, így nem volt akkora bravúr tőle a passz, a kivitelezés viszont hibátlan volt, bár a Seahawks így sem nyert.

Majdnem meglett a szezon első győzelme a Cleveland Brownsnak, a félidőben még 20-7-re vezettek, de a New York Jets nagyot hajrázott és végül 31-28-ra nyert, így a Browns továbbra is nyeretlen.

Kórházba kellett szállítani a Denver Broncos védőkoordinátorát, Wade Phillipset, miután a 69 éves edzőt elütötte a San Diego Chargers futójátékosa, Melvin Gordon az oldalvonalon. Phillips egy gyors kivizsgálás után távozhatott is a kórházból, de ijesztő volt, ahogy hordágyon kellett elvinni.

Sorban második héten zárult döntetlennel mérkőzés az NFL-ben, ilyenre utoljára 1997-ben volt példa. Most a Washington Redskins és a Cincinnati Bengals nem bírt egymással, ez volt az első hosszabbításos meccs Londonban egyébként.

Az Oakland Raiders ellen 23 büntetést fújtak be – és fogadtak is el az ellenféltől –, ami új NFL-rekord. Még szebbé teszi a sztorit, hogy a Raiders ennek ellenére nyerni tudott. Ebben óriási szerepe volt az irányító Derek Carrnak, aki 513 yardot passzolt, csapatrekordot döntve. Ez a teljesítmény egyébként a 10. legjobb az NFL történetében egy meccsen, és ha nem vesznek el Carrtól büntetésekkel (nem az ő hibájából) 71 yardot, akkor messze megdöntötte volna Norm Van Brocklin 1951-es, 554 yardos csúcsát is.

Carr egyik passzát a 154 kilós támadófalember Donald Penn kapta el, akinek már a negyedik touchdownja volt ez a ligában.

Prescott az új király Dallasban

Hiába játszott nagyon jól az előszezonban Dak Prescott, az várható volt, hogy csak sérülés esetén lehet kezdő Dallasban, ahol Tony Romo számított kezdőnek. Romo aztán meg is sérült, a helyén Prescott pedig annyira jól játszik, hogy már nem is lenne értelme visszatenni a csapatba a rengeteget sérült 36 éves Romót.

Ezt a helyzetet erősítette meg a vasárnapi rangadón Prescott, amin a vezérletével 29-23-ra verték hosszabbításban a csoportrivális Philadelphia Eaglest. Prescott két passzolt és egy futott touchdownnal segítette csapatát, a hosszabbításban is ő döntött: addig menekült a védők elől, amíg üres embert talált – a Jason Wittennek adott passzal megnyerték a meccset.

A punterfutás az új dili

A hetedik fordulóban a Raiders puntere, Marquette King futott inkább rúgás helyett elég nagy kockázatot vállalva. Neki bejött, és nagyon más választása nem is volt, kicsúszott a kezéből a labda, így meg kellett iramodnia. A nyolcadik fordulóban rögtön két punter is követte a példáját, a Buffalo Billsben Colton Schmidt, a Dallas Cowboysban pedig Chris Jones futott olyan jól, hogy végül folytathatták is a támadást.

Eredmények, 8. játékhét

Cincinnati Bengals-Washington Redskins 27-27 - hosszabbítás után

Carolina Panthers-Arizona Cardinals    30-20 

Buffalo Bills-New England Patriots 25-41

Cleveland Browns-New York Jets 28-31

Houston Texans-Detroit Lions 20-13

Indianapolis Colts-Kansas City Chiefs 14-30

New Orleans Saints-Seattle Seahawks    25-20

Tampa Bay Buccaneers-Oakland Raiders 24-30 - hosszabbítás után

Denver Broncos-San Diego Chargers 27-19

Atlanta Falcons-Green Bay Packers 33-32

Dallas Cowboys-Philadelphia Eagles 29-23 - hosszbbítás után 

csütörtökön játszották:

Tennessee Titans-Jacksonville Jaguars 36-22

hétfőn játsszák:

Chicago Bears-Minnesota Vikings