Trump leggyűlöltebb sportolója szerint szánalmas volt a választás

2016.11.09. 12:15

Hónapok óta megosztja az amerikaiakat az NFL-meccsek előtti himnusz közben tüntető Colin Kaepernick akciója, még a szerda hajnalban  elnöknek választott Donald Trump is kipécézte magának. A 49ers-játékos mindkét indulót kiosztotta, és inkább nem ment el szavazni. 

GettyImages-618791460

"Zavarba ejtő volt nézni, hogy ez a két ember versenyzett az elnöki posztért. Mindkettő egy hazudozó, akik próbáltak azon versenyezni, hogy ki a kevésbé rasszista. Persze, választhattam volna a kevésbé rosszat, de végeredményben ugyanolyan rossz döntést hoztam volna" - indokolt Kaepernick. 

Ne maradjon le semmiről!

Az irányító a szezon eleje óta térdel nem áll fel a meccsek előtti amerikai himnusznak, így akar tiltakozni a feketéket érő rendőri erőszak ellen. Több polgárjogi szervezet támogatta, mások viszont a mezeit égették, és Donald Trump is beszólt neki a kampány alatt, azt mondta, hogy az emberek részben miatta nem nézik az NFL-t és a tüntetése amúgy is szörnyűség

Talán kereshetne magának egy másik országot akkor, hátha ott jobban érzi magát. De ez nem fog neki sikerülni

- mondta Trump. Erre Kaepernick annyit mondott, hogy Amerika sosem bánt igazán jól a színes bőrűekkel, és ezzel kéne inkább foglalkozni. 

A New England Patriotsszal többszörös Super Bowl-győztes edző, Bill Belichick viszont a támogatásáról biztosította Donald Trumpot a választás napján, és hasonló hír terjedt el sztárjátékosáról, Tom Bradyről, de Brady felesége cáfolta, hogy ez így lenne. 

Trumpnak amúgy az amerkaifutball világa sem ismeretlen, harminc éve ő csinálta ki az NFL-riválisnak indult USFL-t.