Az NFL legrosszabb csapata sosem volt ilyen rossz

2016.11.11. 13:04

Idei tizedik meccsét is elvesztette a Cleveland Browns a tizenhat mérkőzéses NFL-alapszakaszban: péntek hajnalban a Baltimore Ravens verte őket 28-7-ra. Totál reménytelen a helyzetük, ráadásul sosem volt ilyen rosszak. 

browns

A Browns ugyanis 1950-ben csatlakozott a ligához, az azóta eltelt 66 évben még egyszer sem kezdték tíz vereséggel egy idényt, pedig volt bőven gyenge szezonjuk. Most már ráadásul az is benne van, hogy 2008 óta ők lesznek az első csapat, ami mind a tizenhat mérkőzését elveszíti az alapszakaszban, így néz ki ugyanis a menetrendjük a hátralévő hat találkozóra: 

Pittsburgh Steelers otthon, New York Giants otthon, Cincinnati Bengals otthon, Buffalo Bills idegenben, San Diego Chargers otthon, Pittsburgh Steelers idegenben.

Ne maradjon le semmiről!

Ezek közül legfeljebb a Bills elleni idegenbeli meccsen lehetne esélyük, de amilyen esetlen a csapat, jelenleg erre sincs sok esély. A csapat irányítóhelyzete is a teljes káoszba és reménytelenségbe süllyedt azután, hogy a nagy reményekkel érkezett Robert Griffin III megsérült a szezon elején. Azóta az irányítóból elkapóvá képzett Terrelle Pryor, a veterán Josh McCown és az újonc Cody Kessler is játszott a poszton, de utóbbit a Ravens elleni hajnali meccsen lecserélték McCownra, hogy új lendületet kapjon a csapat.

McCown ezután kétszer is eladta a labdát.

Kevin Hogant is bedobták két játék erejéig, vagyis három irányító is pályára lépett. Mondjuk más posztokon is tele vannak kérdőjelekkel, még ha a védelem papíron nem is rossz, bár az ESPN statisztikái szerint ez volt zsinórban a tizenegyedik meccsük, amikor a védelem legalább huszonöt pontot engedett. 

Ennél is nagyobb baj, hogy amíg a szezon korábbi szakaszában legalább voltak szoros meccseik, és látni lehetett, hogy igyekeznek meccsben maradni - a mindenes Terrelle Pryor is próbálta a hátán cipelni a csapatot - addig most már ez az erőfeszítés sem látszik, legfeljebb csak Pryortól. A cél most már az 1/1-es választási jog lehet a következő évi drafton, amit lehet, hogy majd inkább újabb választási jogokra cserélnek el. 

Az utóbbi években mondjuk nem tettek maguknak szívességet a draftokon sem, az egyik legjobb példa az elsőkörös Johnny Manziel volt, akit annyira nem tudtak megnevelni, hogy két év alatt ki kellett vágniuk.  És hiába a szezon előtt érkezett Hue Jackson, aki amúgy egy tapasztalt szakember, a jelek szerint ő sem tudja megóvni a Brownst attól, hogy beleálljon a földbe. 

Ha a mostani rossz szériához hozzáadjuk a múlt szezon eredménytelenségét, akkor tizennégy meccses nyeretlenségi sorozatban vannak, több mint egy éve nem volt győztes találkozójuk. Ha tényleg összejön a 0-16, akkor az NFL történetében mindössze a tizenegyedik nyeretlen idényt produkálják.