Kosármeccsnek álcázott amerikaifoci-mérkőzés

2016.11.12. 12:19

Az egyetemi bajnokságának tizenegyedik fordulója tipikusan olyan, amitől első ránézésre nem várnánk sokat, aztán mindig ilyenkor történik valami váratlan, ami borít mindent. Pályán lesz az Alabama, fontos meccset játszik az Oklahoma, és lesz pár olyan találkozó, amin kosárlabda-eredmény fog születni. Programot ajánlunk. 

Este hattól kapásból egy Oklahoma Sooners-Baylor Bearsszel indítunk, ami elég hamar egyoldalúvá válhat. A Baylor háza tájáról olyan hírek érkeznek, hogy totál kezd szétesni a csapat, és a TCU-tól kapott pofon is ezt bizonyította már. Az Oklahomának nagyon kellenek a nagy és meggyőző győzelmek, mert akkor maradhat még esélyük a rájátszásra, ha a Big 12-ben mindenkit megvernek. 

Ne maradjon le semmiről!

Ugyanígy hattól Alabama Crimson Tide-Mississippi State Bulldogs. Két évvel ezelőtt az SEC egyik legfontosabb meccse volt ez, amikor a Dak Prescott által vezetett Bulldogs veretlenül állt, de aztán persze Nick Sabanék lenyomták őket. Prescott azóta az NFL-ben parádézik, a Mississippi State pedig egyáltalán nem esélyes most, ellenben a múlt héten meglepetésre elintézték a negyedik kiemelt Texas A&M-et, szóval nem árt odafigyelni a Crimson Tide-nak. 

Aztán 21.30-tól jön a pontözön. Az Oklahoma State Cowboys-Texas Tech Red Raidersen ne lepődjünk meg, ha a két csapat összesen száz pont fölött termel, mert ez a meccs nem a védőjátékról fog szólni. Az egyik sarokban ott lesz a Texas Tech-irányító Patrick Mahomes, aki meccsenként 460 passzolt yardot átlagol, amivel természetesen első a 128 csapatos első osztályban, míg a másik oldalon Mason Rudolph az ország egyik legjobb formában lévő irányítója. Tömérdek pont, és a végén valószínűleg Cowboys-győzelem várható. 

Patrick Mahomes
Patrick Mahomes

Alternatívaként az Auburn-Georgiába érdemes lehet belenézni, hogy a Tigers magára talált-e a múlt heti, Vanderbilt elleni szenvedés után, illetve meg lehet nézni, ahogy a Clemson szétszedi a Pittsburghot Deshaun Watson vezetésével. Egytől érdemes belenézni a Louisville-Wake Forestbe, már csak a Heisman-esélyes Lamar Jackson miatt. 

Éjjel fél kettőtől pedig a nap egyik legérdekesebb meccse jön: a negyedik kiemelt Washington Huskies a huszadik kiemelt USC Trojanst fogadja. A USC-nek nem sikerült jól az idény eleje, mert összeszedtek három győzelmet, azóta viszont megnyertek öt konferencián belüli meccseket, szóval elég jó szériában vannak. A Huskies viszont az ország egyik legjobb csapata, és eddig is kíméletlenül elintéztek mindenkit. Jó kis adok-kapoknak néz ki a meccs, egészen addig, amíg a Washington el nem húz hazai pályán, ráadásul mivel esti meccs, nagyon klassz lesz a hangulat. Ilyen amúgy a helyszín:

huskies

Hajnalra is marad néznivaló, mert fél öttől a Washington State Cougars a Cal Bearst fogadja. Na ez lesz az a meccs, amit biztosan nem fejeznek be reggel nyolcig, mert annyi pont lesz itt is. Ez nem is annyira baj, mert aki korán kell, az kap egy elég szórakoztatónak ígérkező hajrát. 

A program tehát:

18.00: Oklahoma-Baylor

18.00: Alabama-Mississippi State

21.30: Oklahoma State-Texas Tech

01.30: Washington-USC

04.30: