Attól félt az NFL-sztárvédő, elveszti az egyik lábát

2016.11.23. 16:12

Megrázó vallomást tett a jelenleg is sérülésből lábadozó JJ Watt, a Houston Texans védője a The Players' Tribune-ban, ahol arról ír, hogy a 2015-ös szezon kezdete után őt sújtó sérülések miatt közel járt a visszavonuláshoz. Sőt, ha nem fedeznek fel idejében egy fertőzést a térdén, akár az egyik lábát is elveszthette volna.

Az biztos, hogy JJ Watt már nem játszik a 2016-os szezonban, ezzel a korábban háromszor is az év védőjátékosának választott védő 3 mérkőzéssel zárja az idényt. Ez persze nem is csoda, ha azt vesszük, hogy a 2015-ös szezon kezdete óta (amiben mind a 16 meccsen pályára lépett) öt izomszakadása, egy kartörése, két gerincsérve (mindkétszer ugyanazon a csigolyán) és egy súlyos fertőzése is volt.

Ne maradjon le semmiről!

Bár a két gerincműtét egyenként is a pályafutása végét jelenthették volna, a legnagyobb veszéllyel mégis a fertőzést járt, ami csak véletlenül fedezett fel – az egyik meccs előtt pár apró, kiütésszerű duzzanatot vett észre a térdén. Amikor az egyik csapatorvosnak is megmutatta, az azonnal kórházba küldte.

Többhetes antibiotikum-kúra és nagyon sok infúzió kellett, hogy leküzdje a fertőzést, amit ha nem vesznek észre időben, akár a lábát is elveszthette volna.

A 2016-ban két hátműtéten is áteső Watt otthon, Wisconsinban lábadozik jelenleg, és nem túl nagy örömére annyi szabadideje van, mint az elmúlt 18 évben soha. Eközben, a 70 ezer lakosával nem túl nagy városnak számító Waukeshában pihenve, az ott amerikaifocizó gyerekeket figyelve döbbent rá, hogy hiába a három év védője díj, hiába a 100 millió dolláros szerződés és a rengeteg reklámfilm, mégis a játék öröme hiányzik neki a legjobban.

Az, amiért 10 éves kora óta élt, és amit az elmúlt hónapokban, amikor a legnagyobb edzésmunka a séta volt, elvettek tőle a sérülések. Ennek ellenére folytatja, még úgy is, hogy komolyan megfordult benne, a sérülések miatt 27 évesen lehet, hogy vissza kellene vonulnia.

„Visszatért a bennem élő gyerek. Hogy befejeztem-e? Még mit nem. Csak most kapcsolok rá igazán.” – zárja Watt.