Kisebb csoda, hogy ebből valahogy touchdown lett

2016.12.03. 09:20

A Washington Huskies és a Colorado Buffaloes játszotta szombat hajnalban az egyetemi bajnokság Pac 12 főcsoportjának döntőjét, ahol a a Huskies-irányító és egyik elkapója óriásit mentett egy bedőltnek tűnő játéknál. 

A harmadik negyed vége felé a Washington már 24-10-re ment, és ők támadhattak, amikor egy passzjátéknál a Colorado egyik védője odaért Jake Browning irányítóhoz. Már bele is kapaszkodott, hogy földre vigye, de Browning az esés közben még valahogy eldobta a labdát az egyik csapattársa felé, hogy ne szedjen össze nagyobb yardveszteséget, és ne tűnjön úgy, hogy csak vaktában elhajítja. 

Igen ám, csakhogy a labda célt talált, szerencséjére a csapattárs John Rosst volt résen az oldalvonal mellett, és egy látványos egykezes elkapást hozott össze, amivel lerázta az emberét, majd berohant az end zone-ba, úgyhogy egy befuccsolt játékból mentettek touchdownra, hála Ross atletikusságának. 

Még Ross is azt mondta a meccs után, hogy azt hitte, Browning csak ki akarja dobni a labdát a pályáról, de végül sikerült valahogy lehalásznia. "Szerencsés voltam, és az end zone-ban jól blokkolt a csapattársam is" - mondta. 

Ne maradjon le semmiről!

Az alapszakaszban csak egy vereséget szenvedő Washington végül nagyon simán, 41-10-re nyerte a főcsoportdöntőt, és tizenhat év után nyerte meg a Pac 12 főcsoportot, ráadásul ezzel valószínűleg bent van a négycsapatos rájátszásban is.