Kamuflázs: Senki nem számított rá, hogy rúgás helyett kosarazni kezdenek

2016.12.05. 15:30

Néha pont egy jól kivitelezett trükkös játékra van szükség, hogy kapjon egy lökést a csapat, és pontosan ez történt a Virginia Tech egyetemi csapatával a Clemson elleni ACC-döntőben a hétvégén, amikor tizennégy pontos hátrányban voltak. 

fakepunt

Az első negyed végén megint megakadt az egyik támadásuk, úgyhogy puntolniuk kellett volna. Ekkor jött a váratlan húzás: a csapat puntere, Mitchell Ludwig megkapta a labdát, rúgás helyett azonban megtartotta magának, majd nekifutásból, egy kosaras dobással passzolt a neki blokkoló fal fölött a keresztbe futó csapattársának, Terrell Edmundsnak.

Edmundsnak ügyeskednie kellett, mert elsőre csak belepiszkált a labdába, aztán amikor már lefelé hullott, sikerült magához ölelnie, és húsz yardot hozott, miközben a first downt is megcsinálta, sikerült tehát teljesen meglepniük a Clemsont a trükkös játékkal. 

Igen ám, de a bíróknak gyanús volt, hogy Edmunds a line of scrimmage előtt (a felvételen a fekete vonal) fogta meg a labdát, ami azt jelentette volna, hogy nem szabályos a játék. A bírók visszanézték a történteket, de végül úgy látták, hogy minden szabályos volt, így támadhatott tovább a Virginia Tech, és a támadást touchdownnal fejezték be. 

Ne maradjon le semmiről!

A meccset és a főcsoportot ugyan az esélyesebb Clemson Tigers nyerte, de a Virginia Tech Hookies nem adta könnyen magát, a végeredmény 42-35 lett. Győzelmével a Clemson bebiztosította a helyét a rájátszásban, az Ohio State ellen játszanak majd elődöntőt szilveszter éjszakáján. 

AKamuflázs alrovatunkban mutatjuk be a 120 yardon azokat a trükkös játékokat, amik az egyetemi bajnokságban vagy az NFL-ben erre érdemesek.