Ez a sebesség nem emberi: megint kilőtt az NFL leggyorsabbja

2016.12.09. 08:53

Az Oakland Raiders a hetvenes évek óta nem nyert zsinórban hét mérkőzést az NFL-ben, de csütörtök este megismételhették volna ezt a sorozatot, ha le tudják nyomni a Kansas City Chiefst. Nem jött össze, és erről a liga egyik leggyorsabb embere tehet. 

hat-ez.gif

A második negyedben a Raiders egy mezőnygóllal vezetett, de puntolniuk kellett. Marquette King el is bombázta a labdát, amit a pálya másik végén Tyreek Hill szedett le. Egy testcsel után megindult, aztán már nem volt köszönet: a 30 yardos vonaltól rákapcsolt, kifutott a pálya széle felé, majd befelé vágott, ezzel kibillentett a két Raiders-játékost, akik össze is futottak. Ezután már csak be kellett rohannia az end zone-ba, mert nem volt, aki megállítsa. 

A TD után még trollkodott egy kicsit a puntjait rendszeresen táncokkal ünneplő Marquette Kingnek, ezért dobtak is rá egy zászlót a bírók, de legalább megfordították a meccset. 

Az idén ötödik körben draftolt Hill nem is olyan rég már megmutatta, hogy képes rakétaként kilőni, és ezzel kicsinálni az ellenfelet: a Denver Broncos ellen november végén 36,5 km/h-s sebességgel mérték be egy visszahordásnál, ezzel ő volt a leggyorsabb az idén az NFL-ben.

Ennyi felszerelésben ilyen sebességet produkálni, azért elég nagy bravúrnak számít, bár Hillnek azért van alapja: középiskolásként atletizált, 100 méteren és 200 méteren is az állam legjobbja volt, előbbiben 10,19 másodperc volt a legjobbja. 

A péntek hajnali meccsen még egy elkapott touchdownja is volt, a Chiefs pedig a fordítás után már nem is engedte át a vezetést, végül 21-13-ra nyerték meg a mérkőzést. A Raidersnél Derek Carr irányító az egész meccsen szenvedett, 41 passzkísérletéből csak 17 volt sikeres, így csak 119 yardot passzolt összesen, pedig a védelmük odatette magát. 

Ne maradjon le semmiről!

A mérkőzés után mindkét csapat 10-3-as mérleggel áll, és versenyben van a rájátszásért.