Az utolsó másodpercben, az ellenfélen átnyúlva szerzett győztes TD-t

2016.12.18. 09:57

Szombaton megkezdődött a bowlszezon, vagyis az idényt lezáró döntősorozat az amerikai egyetemi amerikaifutball-bajnokság első osztályában. Ez, és a másodosztály rájátszása is hihetetlen drámát, na meg egy nem mindennapi elkapást hozott.

vlcsnap-2016-12-18-09h45m29s350.png

Ne maradjon le semmiről!

Kezdjük is az elkapással, amit a másodosztály elődöntőjében mutatott be a Youngstown State tight endje, Kevin Rader másodpercekkel a mérkőzés vége előtt. Az állás ekkor 38-34 volt az Eastern Washington javára úgy, hogy ők is csak egy perccel a lefújás előtt kerültek előnybe.

A Youngstown State-nek ez az egy perc is elég volt arra, hogy 58 yardot haladva az ellenfél célterülete elé kerüljenek, és a győzelemért mehessenek. Ment is a passz Rader felé, aki nem volt túl jó helyzetben, ugyanis beszorult az EWU-védő Ketner Kupp mögé. Ennek ellenére valahogy sikerült átnyúlnia a védő mellett, és annak hátához szorítva megcsinálni a győztes TD-t. A passzt Hunter Wells varázsolta valahogy oda Radernek.

A Youngstown State a TD után nem is vállalta be az extra pontot, nehogy azt blokkolja és esetleg a visszahordásból két pontot szerezve egyenlítsen az EWU. A Penguins 40-38-ra nyert, és mehet a másodosztályú döntőbe a James Madison ellen.

Korszakos rekord dőlt

A San Diego State és a Houston bowlmeccsén az előbbiben négy évig szereplő futójátékos, Donnel Pumphrey minden idők legtöbb yardot futó embere lett az egyetemi bajnokság első osztályában. Pumphrey 115 futott yarddal és egy touchdownnal zárta a 34-10-re megnyert meccset, így pályafutása során 6405 yardot futott, ez az új NCAA-csúcs.

De csak egy csillaggal, ugyanis papíron Ron Dayne-nek és Tony Dorsettnek is több futott yardja van, csakhogy amikor ők játszottak, vagyis 2000 előtt az olyan bowlmeccsek statisztikáit még nem írták jóvá a rekordoknál, mint amilyenen Pumphrey is megdöntötte a csúcsot.