Aljas egy trükk volt, de nagyon hatásos

2016.12.21. 09:39

Kedd este találkozott egymással a Western Kentucky és a Memphis a Boca Raton Bowlban, mindkét egyetemi csapatnak elsősorban a támadójáték az erőssége, és az első félidő végén jött is egy olyan trükkös játék, ami ugyan nem volt a legsportszerűbb, de működött. 

trukkos

Fél perc volt hátra a szünetig, amikor a 28-17-re vezető Western Kentucky úgy tett, mintha térdelne, hogy lepörögjön az óra. Ilyenkor az történik, hogy a támadó csapat már nem erőlteti a dolgot, feladják a játékot, és ezért általában a védelem sem ront rájuk, amolyan megegyezéses alapon. 

Csakhogy a Western Kentucky ilyen helyzetben dobott be egy trükkös játékot. Az irányító ahelyett, hogy letérdelt volna, a fal mögött rejtőző futójátékos, Anthony Wales kezébe nyomta a labdát, majd megindult jobbra.

Ne maradjon le semmiről!

A védelem és az operatőr előbb azon lepődött meg, hogy a Western Kentucky egyáltalán támad, majd akkor jött az újabb meglepetés, amikor kiderült, hogy nem az irányító indult meg a labdával, hanem az addig rejtőző Wales, a másik irányba. Emiatt nem maradt ember azon az oldalon, úgyhogy Wales szabadon nyargalhatott, és végül 53 yardot hozott a játékból. Más kérdés, hogy a támadást nem sikerült pontszerzéssel befejezni, de a Western Kentucky így is nyert 51-31-re. 

Lehet azon vitatkozni, hogy mennyire fair ilyen meccshelyzetben trükközni, de a váratlan húzás bejött, és az ilyen komoly tét nélküli bowlmeccseken ennyi talán belefér. 

Maga a trükk egyébként nem újdonság, nem is olyan rég a South Dakota State lőtte el tökéletesen az egyetemi másodosztály rájátszásában, ők touchdownt csináltak belőle. 

A Kamuflázs sorozatunkban mutatjuk be a 120 yardon azokat a trükkös játékokat, amik az egyetemi bajnokságban vagy az NFL-ben erre érdemesek.