Kamuflázs: senki nem látta a pálya közepén a fickót, pedig ő volt a trükk

2016.12.25. 18:42

Az egyetemi bajnokság karácsony táján rendezett bowlmeccsei valahogy mindig tartogatnak valami őrültséget, két éve például a Central Michigan csinált 34 pontot az utolsó negyedben a Western Kentucky ellen közte ezzel a játékkal, hogy aztán a végén kétpontosra törve mégis elbukják a meccset. Idén a Hawaii egyetem csapatán volt a sor, hogy valami nagyon meglepőt húzzanak.

vlcsnap-2016-12-25-12h37m08s693.png

Ne maradjon le semmiről!

Mindezt hazai pályán tették meg, hiszen pont a Hawaii Bowlban találkoztak a Middle Tennessee ellen. Viszonylag magabiztos előnyük volt, hiszen 38-28-ra vezettek túl a harmadik negyed közepén, de ez nem volt nekik elég, még nagyobb különbséget szerettek volna.

Ezért trükkös punthoz folyamodtak, méghozzá nem is akármilyenhez: sikerült elrejteniük egy embert a punter mögött, ő kapta a labdát, majd passzolt a teljesen megzavarodott Blue Raiders-játékosok közé.

Ez a formáció teljesen új volt, Makoa Camanse-Stevens hét yarddal a punter mögött állt fel, vagyis 20 yardra volt a long snappertől. Ő, vagyis Noah Borden az, akinek hatalmas terpeszben feszítve, a lába között kell minél gyorsabban és még annál is pontosabban hátravágnia a labdát. A long snapperek általában két távra tudják pontosan ezt a gyakorlatot: puntra, nagyjából 13 yardra, és a mezőnygóloknál, nagyjából 7-8 yardra. Az, hogy Borden tökéletesen megcsinálta a 20 yardos verziót is, egészen elképesztő.

Még az ESPN trükkök terén eléggé edzett kamerásai is simán figyelmen kívül hagyták Camanse-Stevenst, aki két ismétlésben is bőven képen kívül volt, amikor elindult a labda.

Camanse-Stevens aztán Ammon Barkernek passzolt, aki meg is szerezte az első kísérletet, a Rainbow Warriors pedig hat játékkal később újabb touchdownt szerezve elhúzott, és bebiztosította a végül 52-35-ös győzelmet.

A Kamuflázs sorozatunkban mutatjuk be a 120 yardon azokat a trükkös játékokat, amik az egyetemi bajnokságban vagy az NFL-ben erre érdemesek.