Dez Bryant: hihetetlen egykezes elkapás, trükkös TD-passz

2016.12.27. 09:13

Dez Bryant egészen elképesztő, egykezes elkapással szerzett touchdownt, aztán kiosztotta élete első TD-passzát a hétfő esti Dallas Cowboys-Detroit Lions mérkőzésen. Az elkapónak emellett volt még egy touchdown-t érő elkapása, így nyugodtan nevezhető a 42-21-es dallasi győzelem legfőbb letéteményesének.

A fantasztikus, 25 yardos elkapás apróbb szépséghibája, hogy Bryant rámarkolt a Lions-védő Johnson Bademosi sisakrácsára, de a bírók csak nála láttak végül szabálytalanságot, amit a Dallas elutasított, így megadták a TD-t. Ez elég fontos volt a Dallasnak, mivel ezzel egyenlítettek ki 21-21-re a félidő előtt.

Ne maradjon le semmiről!

Bryant különleges estéjének ezzel még távolról sem volt vége. A harmadik negyedben egy trükkös játékot húzott elő a Dallas – idén aztán volt konkurencia – és egy 10 yardos passzal megszerezte élete első passzolt touchdownját – bár annyira nem volt menő, mint a 160 kilós védő, Dontari Poe TD-passza. Az átadást Jason Witten kapta el, és ezzel magabiztosra nőtt a Dallas előnye (35-21), az NFC éllovasa végül simán nyerte is a találkozót.

A Dallasnak már ez a meccs sem bírt téttel, hiszen korábban eldőlt, hogy biztosan pihenőhéttel, hazai pályán kezdik majd a rájátszást, a Detroit viszont a vereség miatt nagyon nehéz helyzetbe került. A Lions számára minden azon múlik, hogy az alapszakasz utolsó, 17. fordulójában sikerül-e legyőzni a Green Bay Packers csapatát egy ki-ki mérkőzésen. Ha nyernek, akár még pihenőhét is jöhet nekik a playoffban, de ha kikapnak, akár a rájátszásból is kimaradhatnak.