Embertelen, ahogy megcsinálta a nyaktörő elkapást

2017.01.23. 10:42

Az Atlanta Falcons-elkapó Julio Jones egészen demoralizáló dolgokat művelt a Green Bay Packers ellen 44-21-re megnyert főcsoportdöntőben. Az is kisebb csoda, hogy nem törte össze magát, amikor a harmadik negyedben összehozott egy látványos elkapást. 

A meccset négy touchdownpasszal záró Matt Ryan irányító egy huszonhárom yardos passzt osztott ki Jonesnak, aki a levegőben kapta le a labdát, csakhogy érkezett mögötte a cornerback LaDarius Gunter, ő a vállával ütközött neki a még levegőben lévő elkapónak. A Falcons-játékos megpördült, és Gunter, valamint Jake Ryan között helikopterezett egyet, mielőtt földet ért. 

A leérkezés volt igazán necces, mert nem volt ideje lerakni a kezét, így gyakorlatilag beleállt a földbe fejjel, a nyakára érkezett meg, miközben a labdát mindvégig magához szorította. Ráadásul a lassításon látszik, hogy nem is tudta rendesen rátenni a kezét, hanem három ujjával biztosította a végét, és már csak ezért is bravúr, hogy nem ejtette ki, miközben megpördült és keményen földet ért. Jonesnak mindez meg se kottyant, felpattant, mintha simán két lábra érkezett volna. Az elkapás után nem sokkal újabb touchdownt hozott össze a Falcons.  

Jones a maga 191 centijével és 100 kilójával iszonyú atletikus játékos, ezt nemcsak ezzel a nyaktörő elkapással bizonyította.

Ne maradjon le semmiről!

Az első félidő legvégén csinálta meg az első touchdownját Ryan passza után: elkapta a labdát, a bal lábát már lerakta, de a jobb lábával is sikerült még a gyepet érintenie. A nagy kérdés az volt, hogy a vonalon belül ért-e le a lába, úgyhogy a bírók visszanézték, és helyesen megadták a touchdownt. Ugyan cipője orrával már a vonalat érintette, viszont előtte a lábfeje már becsapódott. 

Aztán a harmadik negyedben jött a legnagyobb játék: egy 73 yardos touchdown. A saját térfelén kapta a labdát, majd elindult a pálya széle felé. Ladarius Guntert - neki nem volt jó napja - már megverte, de azért a védő még megpróbált utána vetődni, ám ezt a szerelési kísérletet is simán lerázta magáról. Utána jött  Damarious Randall, őt a fizikai erejét kihasználva takarította el az útból Jones, és innen már simán megfutotta a touchdownt. 

Jones az alapszakasz második legeredményesebb elkapója volt yardokban, 1409-et jegyzett, ezt a meccset 180 elkapott yarddal és két touchdownnal zárta, és két hét múlva a New England Patriots elleni Super Bowlban is ő lehet a főszereplő.