AZ ELKAPÁS, ami mindent megváltozatott

2017.02.06. 05:53

Volt egy pár jelenet az 51. Super Bowlon, amit fordulópontnak lehetne nevezni a New England Patriots legendás feltámadásából, de talán Julian Edelman elkapására lehet azt mondani, hogy mérkőzés katarzisa volt. 

A New England Patriots két és fél perccel a rendes játékidő vége előtt az egyenlítésért támadt azok után, hogy korábban huszonöt pontos hátrányban is voltak. 

Ne maradjon le semmiről!

Aztán jött Tom Brady passza, amiből kisebb katasztrófa is lehetett volna a Patriotsnak, mert a labdába belekapott a falconsos Robert Alford, és onnan felfelé pattant. Érkezett viszont az elkapó Julian Edelman, aki három ellenfele között rávetődött a labdára, ami a föld helyett az egyik védő lábára pattant. Innen leszedve Edelman beszorította valahogy a kezei közé, majd elengedte egy pillanatra, és nagyon gyorsan bebiztosította. 

A Falcons rögtön edzője bedobta a piros zászlót, hogy a bírók nézzék vissza, megvolt-e az elkapás, de a lassítás alapján is érvényesnek ítélték. Az igazság az, hogy lett volna ezután még három lehetősége a Patriotsnak, hogy megcsinálja a first downt, ha Edelman nem kapja el a labdát, de ez volt az a pont, ahol úgy tűnt, már bármi összejöhet nekik, ráadásul nagyot haladtak előre a pályán.. Támadhattak tovább, és nem sokkal később újabb touchdownt szereztek, majd egy sikeres kétpontos kísérlettel egyenlítettek 28-28-ra.

A mozdulatra az NFL hivatalos twittere is csak ennyit tudott mondani:

Ezután jött a Super Bowlok történetének első hosszabbítása, ahol az első touchdownnal győzött a New England Patriots 34-28-ra.