Elszállították Budapestről a világ legnagyobb madárszobrát

2017.02.13. 19:15

Elindult az Atlanta Falcons új stadionjához a világ legnagyobb madárszobra, amit a magyar művész, Szőke Gábor Miklós készített a Super Bowl-résztvevő csapatnak. 

A huszonegy méteres széles, tizenhárom méter magas szobor több ezer lézervágott rozsdamentesacél-elemből fog állni, a sólyom karmai között egy hatalmas bronz amerikaifutball-labda lesz, amely egy ötlépcsős beton emelvényen nyugszik. Összeszerelve akkora, hogy simán elfér majd alatta a teljes Falcons-csapat. 

Ne maradjon le semmiről!

Négy hatalmas, 12 méter hosszú konténerben szállítják el Magyarországról, először szárazföldön Németországba, ahonnan az Atlanti-óceánon át jut el Georgia déli kikötőjébe, Savannah-ba, innen kamionokkal érkezik Atlantába. Szőke és csapata a helyszínen állítja össze. 

A Falcons új stadionja másfél milliárd dollárból készül el, és az NFL egyik legmodernebb arénája lesz, a következő idényt már ott kezdi meg a döntőben nagy drámában vereséget szenvedő Falcons. Az NFL mellett egyetemi amerikaifoci-meccseket is rendeznek majd benne.    • Tippek
  • Hitelkártya