Elszállították Budapestről a világ legnagyobb madárszobrát

2017.02.13. 19:15

Elindult az Atlanta Falcons új stadionjához a világ legnagyobb madárszobra, amit a magyar művész, Szőke Gábor Miklós készített a Super Bowl-résztvevő csapatnak. 

A huszonegy méteres széles, tizenhárom méter magas szobor több ezer lézervágott rozsdamentesacél-elemből fog állni, a sólyom karmai között egy hatalmas bronz amerikaifutball-labda lesz, amely egy ötlépcsős beton emelvényen nyugszik. Összeszerelve akkora, hogy simán elfér majd alatta a teljes Falcons-csapat. 

Ne maradjon le semmiről!

Négy hatalmas, 12 méter hosszú konténerben szállítják el Magyarországról, először szárazföldön Németországba, ahonnan az Atlanti-óceánon át jut el Georgia déli kikötőjébe, Savannah-ba, innen kamionokkal érkezik Atlantába. Szőke és csapata a helyszínen állítja össze. 

A Falcons új stadionja másfél milliárd dollárból készül el, és az NFL egyik legmodernebb arénája lesz, a következő idényt már ott kezdi meg a döntőben nagy drámában vereséget szenvedő Falcons. Az NFL mellett egyetemi amerikaifoci-meccseket is rendeznek majd benne.  

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?