Saját szigetet és 1 millió dollárt kap, aki megdönti a 40 yardos sprint rekordját

2017.02.27. 20:31

Kedden kezdődik az egyhetes NFL Combine, vagyis az az esemény, amikor a liga 32 csapatának képviselői felmérik az egyetemen végzett tehetségek képességeit. A felmérő egyik központi gyakorlata már évtizedek óta a 40 yardos (36,576 méter) sprint, idén pedig őrült dolgot kap, aki rekordot dönt ebben a számban: egy millió dollárt, és egy saját szigetet.

Ne maradjon le semmiről!

A felajánlást az Adidas tette, amely évek óta próbálkozik egy kis médiafigyelmet szerezni a Combine környékén – pár éve még csak 100 ezer dollárt ajánlottak a rekordot elérőnek, 2015-ben már egy egyedi festésű Porsche volt a nyeremény, idén pedig 1 millió dollárt és egy saját szigetet adnak. Ehhez két dolgot kell tenni: jobb időt kell futni 40 yardon a február 28. és március 6. között zajló Combine-on, mint Chris Johnson 2008-as 4.24 mp-es ideje, illetve mindezt az Adidas speciális, adizero 5-Star 40 cipőjében kell megtenni.

A speciális futócipő 136 grammot nyom csak, kifejezetten ilyen rövidtávú sprinthez fejlesztette  ki a sportszergyártó.

Tavaly a Georgia egyetem futójátékosa, Keith Marshall járt legközelebb Johnson idejéhez, de ő is eléggé elmaradt attól, hiszen 4.31-et futott.

Két éve dőlt világcsúcs az NFL-válogatón, igaz, helyből távolugrásban: Byron Jones 373,38 centimétert ugrott.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!