Visszatér az amerikaifutball legbizarrabb emberkísérlete

2017.07.09. 09:04

Majdnem egy évvel ezelőtt vették őrizetbe a korábbi NFL-es Todd Marinovichot, mert meztelenül betépve bóklászott kaliforniai otthonának közelében. Az amerikaifutball egyik legbizarrabb emberkísérlete azóta összeszedte magát, és játszani készül, negyvennyolc évesen. 

Marinovichot kicsi gyerekkora óta tökéletes sportolónak nevelte az apja, három évesen már gyúrt, nem szórakozhatott, nem nyaralhatott, minden szabadidejét az amerikaifutballra kellett áldoznia. De aztán a családi nyomás miatt kisiklott az élete, és az NFL-es karrierje is megfeneklett, rászokott a drogokra, ivott, majd többször is letartóztatták.

Most viszont biztató hírek jöttek róla: úgy tűnik, tavaly nyár óta sikerült egyenesbe hozni az életét, ugyanis hamarosan egy D-ligás sivatagi csapatban, a  SoCal Coyotesban fog játszani, ahol az elmúlt szezonban segédedzőként dolgozott, írja az ESPN.

Marinovich arról beszélt, hogy rengeteget köszönhet annak a közönségnek, ahol a rehabilitációját töltötte a kaliforniai sivatagban, és végre úgy érzi, van célja az életének. "Többször megpróbáltam már leszokni, azzal a tudattal, hogy összeszedem magam, és csinálom tovább az életem. Most már azonban a felépülésről szól az életem" - mondta. 

Todd Marinovich fiatalon
Todd Marinovich fiatalon

Hetente egyszer drogteszten kell jelentkeznie, és emellett rendszeresen fiatal sportolóknak tart előadásokat, hogy ne kövessék el ugyanazokat a hibákat, mint ő. A börtönbüntetés még mindig ott lebeg a feje fölött, de ha harminchat hónapig nem lesznek drogproblémái és nem sért törvényt, akkor megússza. 

Ne maradjon le semmiről!

A visszatérés egyébként úgy merült fel, hogy a csapat edzésein egyre többször dobált, szóval a stáb bedobta az ötletet. A nagy kérdés az volt, hogy átmegy-e a fizikai teszteken, van-e olyan állapotban, hogy meccset játsszon, de az orvosok vizsgálatai alapján egyértelműen bebizonyosodott, hogy játékra kész állapotban van. Egy huszonöt éves riválisa lesz a posztján.

Marinovich a USC egyetemről az 1991-es draft első körében került az NFL-be, az Oakland Raiders vitte el, de pocsékul indult a profi karrierje, két év után meg is váltak tőle. Később próbálkozott Európában és az arénaligában, de ezeken a helyeken sem tudott megragadni.