Megcsinálták az év szívatását az NFL-ben: értelmetlen, de csodás

2017.08.28. 09:22

Trükkös játéknak talán túlzás lenne nevezni, mindenesetre a Cincinnati Bengals puntere olyat húzott meg a Washington Redskins elleni előszezonmeccsén, amit nem nagyon látni amerikaifutball-pályán: egy kosaras csellel szívatta szét az ellenfelet. 

A mérkőzés harmadik negyedében járt a meccs, a Bengals vezetett, de puntolnia kellett, vagyis Kevin Hubernek az lett volna a feladata, hogy előrerúgja a labdát, miután megkapja.

De ezután jött a váratlan húzás, Huber ugyanis érzékelte, hogy közel jár hozzá az egyik redskinses, úgyhogy a háta mögött áthúzta a labdát, aztán megindult előre, hátha sikerül megfutnia a first downt, és folytathatják a támadást. A redskinses ellenfele el is szállt, de egy másik szinte azonnal levadászta, a stadion ettől függetlenül őrjöngött a mozdulattól. 

Sokat tehát nem ért vele Huber, de arra jó volt, hogy izgalomba hozza az egész NFL-t, több játékos is twitterén olvadozott. Egy másik punter, a Raidersben játszó Marquette King például azt írta, hogy olyan volt, mintha Huber streetballozott volna, az Indianapolis Colts putnere, Pat McAfee pedig megkérte kollégáját, hogy legyen, szíves ugorjon már be hozzá megmutatni neki a mozdulatot közelebbről. 

Ne maradjon le semmiről!

A mérkőzést amúgy a Redskins nyerte 23-17-re.