Egy gimibe jártak, most letarolják az NFL-t és az MLB-t

2017.08.30. 14:06

Lényegében irreálisan kicsi az esély arra, hogy egy középiskolában kezdje karrierjét az NFL és az MLB, vagyis az amerikaifutball- és a baseball-liga legjobban fizetett játékosa, ám jelen állapotban ez mégis fennáll, a Detroit Lions-irányító Matthew Stafford keddi, 135 millió dolláros hosszabbítása óta ugyanis mindkét liga legjobb átlagfizetése a texasi Highland Park középiskola korábbi tanulójáé. Kettejük évi 60 millió dolláros fizetése viszont így is csak aprópénz arrafelé.

A dallasi Highland Park középiskolát évről évre az egyik legjobb oktatási intézménynek szavazzák meg az ezzel foglalkozó értékelő oldalakon, ami persze nem is csoda, hiszen Dallas Park Cities névre hallgató elővárosában van, ami az egész Egyesült Államok egyik leggazdagabb térsége, az ott lakók pedig nyilván a legjobbat szeretnék a gyerekeiknek.

Ne maradjon le semmiről!

A két mostani csúcstartó, az évi 33 millió dollárt kereső Clayton Kershaw és az évi 27 millió dollárra aláíró Matthew Stafford viszont viszonylag átlagos családból került a középiskolába, az elért sikereket nézve viszont a korábbi hagyományt viszik tovább. Kershaw és Stafford ráadásul gimisként jó barátok is voltak, sőt, fontos szerepet játszottak egymás karrierjében, a végül a baseballnál kikötő Kershaw volt ugyanis a támadófalban a center Matthew Stafford előtt, az amerikaifocis Stafford pedig catcher volt a baseballcsapatban, pont azon a poszton játszott tehát, ami egy dobójátékos (ezt játszik Kershaw) szempontjából a legfontosabb.

Kershaw (b) és Stafford (j) egy ifi baseballtornán
Kershaw (b) és Stafford (j) egy ifi baseballtornán

De korábban együtt is fociztak és kosaraztak is, Kershaw például kapus volt az ificsapatban, ahol együtt játszottak.

Ráadásul az sem mondható a gimiről, hogy csak a sportra specializálnának, a korábbi tanulók között van ugyanis

  • két Pulitzer-díjas alkotó – Robert H. Jackson fotózta a John F. Kennedy megölésével vádolt Lee Harvey Oswald lelövését, Doug Wright pedig Pulitzer- és Tony-díjas forgatókönyvíró,
  • két Oscar-díjas – a dokumentumfilmes Megan Mylan 2008-ban nyert rövidfilm-kategóriában a Smile Pinkivel, Dortohy Malone pedig 1956-ban kapta meg a legjobb női mellékszereplőnek járó díjat A szélre írvában nyújtott alakításáért,
  • Nobel-díjas – James Cronin 1980-ban nyerte el a fizikai Nobel-díjat,
  • több aktív és korábbi NFL- és MLB-játékos,
  • és jó pár olimpikon – az 1952-es olimpián győztes műugró, David Browning, az 1984-es olimpián három aranyat nyerő úszó, Mike Heath, az 1988-as és 1992-es olimpián a 4x100-as váltóval olimpiai bajnok sprinter, Shaun Jordan.