Azt mondta a rendőr, ha megmozdulok, kiloccsantja az agyam

2017.09.07. 09:34

Megdöbbentő esetről számolt be Michael Bennett, a Seattle Seahawksszal bajnok NFL-védőjátékos, aki szerdán Twitteren osztotta meg, hogy augusztus legvégén, a Conor McGregor-Floyd Mayweather meccsről hazatérve életveszélyes fenyegetést kapott a Las Vegas-i rendőröktől, teljesen ok nélkül.

Bennett az utcán sétált, amikor a közelben lövés dördült, így több száz járókelővel együtt fedezékbe rohant, ekkor pécézték ki maguknak a rendőrök, akik utasították, hogy feküdjön a földre, és maradjon mozdulatlan. Mindezt Bennett elmondása szerint azzal nyomatékosították, hogy miközben a földön feküdt, fegyvert szegeztek a fejéhez, és közölték vele, hogy ha megmozdul, kiloccsantják az agyát.

Ne maradjon le semmiről!

A földön fekve teljesen elveszettnek és reménytelennek érezte magát, és attól félt, hogy meg fog halni, csak azért, mert fekete. Végig azt kérdezte a rendőröktől, hogy mit követett el, de nem kapott választ.

Az esetről a TMZ megszerzett egy videót, ezen látszik, hogy a rendőrök valóban a kezükben pisztollyal bilincselik meg a halálra rémült Bennettet az út szélén. A Las Vegas-i rendőrség közlése szerint nem rasszista indíttatású volt az eljárás, ugyanakkor elismerték, hogy a Bennettet megbilicselő rendőr testkamerája nem volt bekacsolva, így lényegében bizonyíthatatlan, hogy valóban a fejéhez nyomta-e a fegyverét, vagy sem.

Bennett levele után az NFL-vezér Roger Goodell támogatásáról biztosította a játékost. Michael Bennett testvére, Martellus – vasárnap pont egymás ellen játszanak majd – a hírek szerint sírva hagyta el a Green Bay Packers csapatgyűlését a videó láttán.

A rendőri túlkapás ellen és a feketék elnyomása mellett kiálló korábbi NFL-irányító, Colin Kaepernick sem hagyta szó nélkül, azt írta, hogy mindenben támogatja Bennettet, aki számíthat rá. Kaepernick a tavalyi NFL-szezonban kezdett tüntetni a feketék elleni elnyomás és rendőri erőszak ellen, a példáját többen követték azóta, és ülnek, vagy térdelnek a meccsek előtt a himnusz alatt. Kaepernick nem kapott új szerződést, jelenleg már nincs az NFL-ben, sokak szerint pont a tiltakozása miatt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?