Semmiből jött újonc szívatta a Patriotsot az NFL-szezonnyitón

2017.09.08. 09:00

Elég gyorsan választ kaptunk arra, hogy a nyáron rettenetesen megerősített New England Patriots 2007 után újra összehozhat-e egy veretlen alapszakaszt, ugyanis a 2017-es NFL-szezon nyitómeccsén a Kansas City Chiefs ha nem is borzasztó simán, de elég nagy különbséggel, 42-27-re legyőzte őket. Ennyi pontot még nem kapott a címvédő Patriots Bill Belichick irányítása alatt, de a Chiefs által szerzett 537 yard is rekord, Belichick pályafutása során egy csapattal sem engedett még ennyit ellenfélnek, pedig 389 meccse vezetőedző az NFL-ben.

Ne maradjon le semmiről!

A Patriots-verés egyik legnagyobb hőse az új Kareem Hunt volt, pedig nem indult valami jól a korábbi Toledo-futójátékos karrierje, élete első labdaérintéséből fumble, vagyis labdavesztés lett az első negyed elején. Az elejtett labda alighanem az izgalom miatt volt, az egyetemi bajnokságban négy év alatt ugyanis sosem vesztett labdát a szélvészgyors Hunt.

A korai labdavesztés is közrejátszott abban, hogy a Patriots a második negyed közepére két futott TD-vel és egy mezőnygóllal elhúzott 17-7-re, de pont Hunt elkapásával a Chiefs még a szünet előtt zárkózni tudott. A második félidő legelején aztán jött a fordítás is, előbb a tavaly a sebességével már kitűnő Tyreek Hill kapott 75 yardos TD-passzt Alex Smithtől, majd a negyedik negyedben 27-21-es Patriots-vezetéstől jött a Hunt-show: az újonc előbb egy 78 yardos elkapással fordított, majd egy négyyardos touchdownnal növelte az előnyt.

A legérdekesebb talán Hunt harmadik touchdownja volt, ahol egy opciós játékkal etették meg a Patriotsot – a Kansas City és a vezetőedző Andy Reid rengeteg játékot kölcsönzött az egyetemi bajnokságból, ezekkel sikerült meglepnie a New Englandet.

Hunt végül 148 futott és 98 elkapott yarddal és három touchdownnal zárta a meccset, a 246 összesített yard a legjobb bárkitől az NFL-ben első meccsén. Érdemes kiemelni azért a Chiefs-irányító Alex Smithet is, aki a két legutóbbi Patriots elleni meccsén 616 yardot passzotl, 61 átadásából 48 volt jó, 7 TD-t hozott össze és egy labdát sem adott el.

A címvédő New Englanden nagyon meglátszott a szezon kezdete előtt nem sokkal megsérült elkapó, Julian Edelman hiánya és a védelem összeszokatlansága, ám a súlyos vereségből messzemenő következtetéseket még nem szabad levonni: 2014-ben a Chiefs 41-14-re verte őket a negyedik fordulóban, akkor mindenki Tom Brady lecserélését követelte, a szezon végén viszont a Patriots lett a bajnok.

Eredmény

Kansas City Chiefs-New England Patriots 42-27