Megcsinálták a legnehezebb rúgást, de hiába

2017.09.22. 13:00

Elég mozgalmas lett a San Francisco 49ers-Los Angeles Rams péntek hajnali NFL-meccse: összesen nyolcvan pontot szereztek a csapatok, és a vége is izgalmasra sikerült. 

Eleve azzal indult a mérkőzés, hogy a San Francisco 49ers-irányító Brian Hoyer a meccs legelső passzából eladta a labdát, és ebből majdnem touchdownt csinált a ramses Nickell Robey, yardokkal az end zone előtt húzták ki a lábát. 

Ez megadta az alaphangot, és beindult az adok-kapok, a félidőig 24-13-ra ment el a Los Angeles Rams, ahol a korábbi 1/1-es Jared Goff jó napot fogott ki, de nagyon ment a futójátékos Todd Gurleynek is: 113 futott, 36 elkapott yardot és három TD-t is összehozott a meccsen. 

Ne maradjon le semmiről!

A második félidőben még nagyobb fokozatra kapcsolt a Rams, és az utolsó negyedben már 41-26-ra is ellépett, ám a 49ersnek sikerült innen felállnia, és szorossá tennie a meccset. Ehhez az kellett, hogy a Rams 41-33-as vezetésnél elveszítse a labdát, és a 49ers újabb touchdownt szerezzen. Rögtön ezután megpróbálkoztak a kétpontos kísérlettel is, hogy egyenlítsenek, ám ez nem jött össze, úgyhogy 41-39 maradt az állás. 

Mivel már csak két perc volt, ezért ment rá a San Franciscó-i csapat az onside kickre, vagyis megpróbálták úgy elvégezni a kezdőrúgást, hogy a labda náluk maradjon, ami nem egyszerű műfaj.

Ehhez két dolog kell:

legalább 10 yardot tegyen meg a labda, és a rúgást elvégző csapat játékosai kaparintsák meg.

Nem könnyű kivitelezni, pláne a rúgást, hogy megfelelően rövid legyen, a kísérletek többsége be szokott sülni. A 49ers rúgója egy rövid íves rúgást eresztett meg, amire rástartoltak a csapattársai, az egyikük sisakján-vállán felpörgött a labda, majd végül Raheem Mostert kaparintotta meg a lepattanót. (Nagyon nagy mázlinak tűnik, hogy el tudta kapni, de az akció akkor is érvényes lett volna, ha a labda közben földet ér.)

A labdát tehát megszerezték, viszont újabb pontokat már nem sikerült, úgyhogy a Rams jött ki győztesen a nyolcvanpontos thrillerből. Ez volt a második győzelmük a szezonban, a 49ers viszont 0-3-mal áll három meccs után.