Trump az NFL-nek: Takarítsák el azt a szarházit a pályáról!

2017.09.23. 11:23

Donald Trump egy alabamai pártrendezvényen üzent az NFL-csapatok tulajdonosainak, hogy jó lenne, ha végre kezdenének valamit azokkal a játékosokkal, akik nem állnak fel az amerikai himnusz alatt a mérkőzések előtt. 

Az új szezonban a korábbinál többen tüntetnek így a faji egyenlőség mellett és a feketéket érő rendőri erőszak ellen, de elég megosztó az akciójuk a szurkolók körében. Az Egyesült Államok elnöke a következőket mondta a tüntetéshullámról péntek este:

Önök nem szeretnék végre azt látni, hogy az NFL-tulajdonosok azt mondják azokról, akik nem tisztelik a zászlónkat, hogy: azonnal takarítsák el azt a szarházit a pályáról, ki van rúgva! Ki van rúgva!

- mondta Trump, és ezt nagyon díjazta a közönsége. Hozzátette, hogy előbb-utóbb meg fogja ezt tenni valamelyik NFL-tulajdonos, és akkor ő lesz az ország legnépszerűbb embere.

Trump nem először mondta el a véleményét a témáról: a tüntéssorozatot elindító Colin Kaepernicknek korábban azt javasolta, hogy ha nem tetszik neki Amerikában, akkor nyugodtan húzzon el az országból. 

Ne maradjon le semmiről!

Az elnök az NFL csökkenő nézettségéről is beszélt péntek este. Szerinte azért van az egész, mert a keményebb szereléseket azonnal szankcionálják a bírók, és ez megöli a játékot. Kissé szerencsétlen volt a megjegyzés időzítése, ugyanis pénteken derült ki, hogy a gyilkosságért életfogytiglanra ítélt, majd börtönben öngyilkosságot elkövető Aaron Hernandeznél a CTE előrehaladott állapotát diagnosztizálták halála után. 

Ráadásul nemrég jött ki az a kutatás is, ami megállapította, hogy 111 halála után megvizsgált volt NFL-esből 110-nél mutatták ki a degeneratív betegség nyomait, amit minden bizonnyal a fejet érő sorozatos ütések okoztak. 

Trumpnak egyébként régre nyúlik vissza a múltja az amerikafutballal, ő volt az, aki a nyolcvanas években kicsinált egy épp csak elindult, és épülőben levő amerikaifutball-bajnokságot.