Trump nem bír leállni: Az NFL tiltsa be a térdelést!

2017.09.27. 10:18

Donald Trump amerikai elnök továbbra sem bír leakadni a himnusz alatt térdelve tüntető NFL-esekről annak ellenére, hogy a hétvégén az összes csapat egységesen a pénteki megnyilvánulása ellen tüntetett, és több NBA-sztár is elítélte őt. 

Trump hétfőn több Twitter-posztban folytatta az offenzívát: elmondta, hogy szerinte mit kellene tennie az amerikaifutball-bajnokság vezetőinek, illetve a játékosainak, de még Usain Boltot is belekeverte a dologba.

Ne maradjon le semmiről!

Az elnök azt írta az egyik posztjában, hogy az NFL nézettsége pocsék, és az emberek csak a közvetítések elejére kapcsolnak oda, hogy lássák, a játékosok meggyalázták-e a himnuszt. Kitért arra is, hogy a Dallas Cowboyst annyira kifütyülték a mérkőzése előtt, hogy ő olyat még nem hallott, de legalább a himnuszra már felállt a csapat. 

Ezután jött megint a nyomásgyakorlás az NFL-vezetésére:

Az NFL-ben mindenféle szabályok és megkötések vannak. Ebből a mostani helyzetből csak akkor jöhetnek ki jól, ha hoznak egy szabályt, hogy tilos térdelni a himnusz alatt. 

Az amerikai elnök bármennyire is szeretne, nem tud beavatkozni az NFL belügyeibe, így szabályváltozatásra sem kényszerítheti őket. Mondjuk a liga vezetése amúgy is egyértelművé tette, hogy nem ért egyet a tüntetőkről mondott véleményével. 

Órákkal később már Usain Bolttal példálózott, aki tavaly leállított egy interjút, mert a háttérben megszólalt az amerikai himnusz. 

Közben egyes amerikai tévészolgáltatók úgy döntöttek, hogy mivel a közönséget annyira megosztotta a játékosok vasárnapi akciója, ezért visszafizetik azoknak az előfizetésük összegét, akik emiatt szeretnék lemondani a szolgáltatást. 

Vasárnap körülbelül 200 NFL-es tüntetett úgy, hogy letérdelt a himnusz alatt Donald Trump pénteki nyilatkozatára válaszolva, aki meg nem térdelt le, az csapattársaival, edzőivel összekarolva állt a pálya szélén, jelezve, hogy egységesek a külső támadás ellenére. 

Hogy Trump miért mehetett így neki az NFL-nek, arról ebben a cikkünkben írtunk.