Őrültebb befejezést nehéz elképzelni

2017.10.03. 09:18

Lényegében az utolsó másodpercekig nyílt maradt az NFL 4. fordulójában a hétfő esti rangadó a Washington Redskins és a Kansas City Chiefs között, amin a vendégek a legvégén még egy elkeseredett próbálkozással rámentek a győzelemre. Ugyan nem jött össze, de egészen emlékezetes játékot sikerült így is összehozniuk.

vlcsnap-2017-10-03-08h24m00s251.png

Ne maradjon le semmiről!

Négy másodperccel a lefújás előtt 23-20-as előnyt szerzett a Kansas City Harrison Butker mezőnygóljával, a kirúgás után pedig egyetlen esélye maradt a Redskinsnek, hogy valahogy megnyerje a meccset: 75 yardot kellett volna egy elkeseredett játékkal megtenniük.

Ilyen messziről lehetetlen Hail Maryvel próbálkozni, nincs az az irányító, aki átdob 80-85 yardot, nem volt tehát más választásuk, a ritkán bejövő oldalpasszokban kellett bízniuk Kirk Cousinséknak. Az első passz még jó is volt Jamison Crowdernek, ő viszont már nem volt pontos a az irányítónak visszaadott labdával. Innentől szinte biztossá vált, hogy a Redskins nem nyerhet, de a Chiefs rátett még egy lapáttal, és az ide-oda dobált, illetve pattogó labdát megszerezve Justin Houston szerzett még egy touchdownt, hogy széttrollkodja a Las Vegas-i fogadóirodákat.

Ezzel a TD-vel ugyanis a meccsen szerzett összes pont 49 lett, a két csapat különbsége pedig 9 pont, Vegas pedig 48,5 pontban határozta meg a pontszámnál a több vagy kevesebb fogadást, a Chiefst pedig hétpontos favoritnak jelölte meg, vagyis egy jelentőséggel nem bíró játék miatt veszthettek – vagy épp nyerhettek – rengetegen.

A oldal- és visszapasszos játék alatt az is kiderült, hogy nem mindenki volt tisztában a szabályokkal, a Chiefs 95-ös játékosa, Chris Jones például simán megállt, amikor földre vitte a labdátlan Cousinst – talán azt hitte, a Redskins-irányítónál van a labda, vagy azt gondolta, a sikertelen visszapasszal vége a játéknak. Láthatóan meglepődött, amikor megfordult, hogy még mindig futkorásznak körülötte, de végül Houston elintézte a dolgot.

A Chiefs 29-20-ra nyert (ilyenkor már nincs értelme mezőnygólt rúgni), 4-0-val egyedüli csapatként maradtak veretlenek a negyedik forduló végére.