NFL-tüntetések: egy tulajdonos fegyencnek nevezte a játékosait

2017.10.27. 21:12

Nemrég közös gyűlést tartottak az NFL-csapattulajdonosok a liga vezetőségével, hogy megpróbáljanak megoldást találni a játékosok folyamatos tüntetésére. Itt sikerült a Houston Texans tulajdonosának azt a nem túl átgondold kijelentést tennie, hogy

Nem engedhetjük, hogy a fegyencek irányítsák a börtönt.

Ez persze nagyjából annyinak felel meg, mintha azt mondta volna, nehogy már a nyúl vigye a vadászpuskát, de sikerült a lehető legrosszabb szólást választania a véleménye kifejezésére.

Bob McNair megnyilvánulása az ESPN pénteki, az október 18-i gyűléssel behatóan foglalkozó cikkében jelent meg. Amikor a Texans-játékosok erről értesültek, kilátásba helyezték, hogy bojkottálják a csapat pénteki edzését, de végül McNair elnézést kért, így elmaradt a nagyobb botrány Houstonban. A csapat legjobb elkapója, DeAndre Hopkins így is inkább hazament edzés helyett, nem betegség, nem egyéb elfoglaltság, hanem McNair miatt, ami további feszültséget kelthet.

Hosszú távú megoldás viszont továbbra sincs a problémára, a liga jelenleg azt egyezteti a játékosokkal és a tulajdonosokkal, hogy valamilyen alternatív platformot biztosítson a tiltakozásoknak, amiket az amerikai elnök Donald Trump betiltana.

Ne maradjon le semmiről!