Nem lehet nem a cigánykerékre figyelni, ez a trükk

2017.10.28. 09:08

Arkansasban egy helyi középiskola, nevezetesen a Monticello amerikaifutball-csapatának sikerült minden idők legelborultabb trükkjátékát összehoznia a hónap elején. A Dollarway elleni – egyébként vesztes – meccsen négysíkú elterelést vetettek be, és ezek után nincs is értelme beszélni őrültebb trükkjátékról.

Ne maradjon le semmiről!

A trükkjáték az alábbi, egyenként már kellően eszement elemekből állt:

  • a keresztbe átfutó elkapó csinált egy cigánykereket figyelemelterelésül – sikerrel, bárhányszor nézem újra a videót, csak őt tudom figyelni, amíg már nem késő,
  • a cigánykerekező elkapón jobbra túl felálló társ egy focipályára illő színészkedéssel dobja fel magát,
  • eközben az irányító igazán kegyetlen trükköt hajt végre, visszafelé indított pattintott passzal hozza játékba a futójátékost – a dolog teljesen szabályos, mivel a labda hátrafelé halad, így nem, hogy földet ér, hivatalosan szabad labdának számít –, majd a fejét fogja, mintha csak kicsúszott volna a kezéből a labda,
  • aztán a futójátékos maga passzolt touchdownért.

Eközben az ellenfélnél mindenki tátott szájjal állt, a felük valószínűleg lefagyott attól, amit látott, a védelem másik fele meg azt hihette, hogy a passznál véget ért a játék.

A trükköt egy reggeli gabonapehely nyomán Cap’n Crunch-nak hívják, aminek legalább annyi értelme van, mint magának a trükkjátéknak. A szereposztás egyébként ez volt: Savion Jackson csinálta a cigánykereket, K.J. Wells dobta fel magát, Stran Smith volt a pattintott labdát indító irányító, a touchdownpasszt adó futójátékos Zackez Whitmore, a végén pedig a pontokat hozó elkapást Doerian Allen csinálta meg. Csak gratulálni tudunk.

Hogy ezek után hogyan kaptak ki mégis, örök rejtély marad.

A cigánykerekezés viszont jelenség lett, múlt héten egy nevadai iskola csinálta meg egyszerre kisebben és nagyobban ugyanezt: a sok sallangot elhagyták, helyette három cigánykerék után egy szaltóval megtoldott kombinációval verték át a védelmet egy kétpontos kísérletnél.