Ámul az NFL: lehetetlen elkapást csinált a Steelers-játékos

2017.11.17. 09:16

A Pittsburgh Steelers-klasszis Antonio Brown egészen valószínűtlen egykezes elkapást villantott az NFL csütörtök éjszakai meccsén a Tennessee Titans ellen. 

Brownnak már csak azért is klassz meccse volt, mert 144 elkapott yarddal és három touchdownnal zárta a 40-17-re megnyert mérkőzést. Az utolsó negyedben jött a bravúros egykezes, amivel bebiztosította a győzelmet: Ben Roethlisberger irányító eleresztett egy labdát szélre, ami Brown ball válla felé érkezett. Az elkapó hátrálás közben lehalászta a labdát: egy kézzel, a sisakjához szorítva biztosította be, tényleg klasszismegoldás volt. 

"Ben a külső vállam felé dobta a labdát, de szerencsére gyorsan alkalmazkodtam a helyzethez, és megcsináltam az elkapást" - nyilatkozta Brown a mérkőzés után.

A Steelers-játékosnak az NFL-es kollégáit is sikerült lenyűgöznie a megmozdulással: a lionsos Golden Tate például azt írta twitterén, hogy Brown egy legendás figura, és az ilyen elkapások is ezt bizonyítják, míg a packersös Davante Adams arról beszélt, hogy az ilyen elkapások ellen kábé lehetetlen védekezni. 

A csapattárs JuJu Smith-Schuster is kellőképp megünnepelte: leborult Brown előtt a touchdown után. Az elkapó lett amúgy az idén az első, aki ezer elkapott yard fölé ment, zsinórban ez az ötödik szezonja, amikor sikerült neki ezt a számot hoznia. 

NFL, 11. forduló

Pittsburgh Steelers-Tennessee Titans 40-17