Megcsinálta a lehetetlent, önmagának passzolt touchdownt

2018.01.07. 05:32

Fantasztikus meccsel indult az NFL 2017-es szezonjának rájátszása, még úgy is, hogy inkább hibák, és nem a játék minősége miatt volt nagyon izgalmas a Titans és a Chiefs összecsapása. Mindkét csapat történelmet írt, a Titans-irányító Marcus Mariota pedig önmagának adott touchdownpasszt. A másik szombati playoffmeccsen a szinte nulla playofftapasztalattal bíró Rams nem tudott meglepetést okozni a tavalyi Super Bowl-résztvevő Falcons ellen.

Az AFC első rájátszásmeccsét egyértelműen a Chiefs kezdte jobban, két támadással villámgyorsan megléptek 14-0-ra. Alex Smithnek volt ideje passzolni, nyugodtan irányította a támadójátékot, és amikor a második negyed végén 21-3-ra növelték az előnyüket, úgy tűnt, zsebben a továbbjutás számukra – 1994 óta az első rájátszásgyőzelem lett volna a csapat történetében.

Csakhogy a második félidőben egy sisakra kapott ütéstől agyrázkódást kapott a Chiefs támadójátékának alapembere, a tight end Travis Kelce, az ő kiesése pedig láthatóan kizökkentette a ritmusból a Kansas Cityt. Az ütközés is elég ijesztő volt, hát még az, ahogy felállás után támogatni kellett a 118 kilós Kelcet.

Eközben a Titans is összeszedta megát, és elkezdett felzárkózni – Marcus Mariota pályafutása első playoff touchdownját önmagának passzolta. Ez persze külső segítség nélkül lehetetlen, a Chiefs-védő Darrelle Revis ért bele egy átadásba, ami Mariotához pattant vissza, aki így hivatalosan is saját passzából szerzett TD-t.

EZ volt az NFL történetének második önpasszos TD-je, 1997-ben a Vikings-irányító Brad Johnson csinált hasonlót.

A lendület innen a Titansnél volt, a futójátékos Derrick Henry vezérletével felzárkóztak, majd a negyedik negyedben fordítottak is, de két elrontott kétpontos kísérlet miatt csak 22-21-re előztek. A végére azért maradt elég izgalom, hiszen a Titansnek csak le kellett volna futtatnia az órát, de Henry elejtette a labdát, Derrick Johnson pedig touchdownt szerzett belőle a Chiefsnek, csakhogy a visszajátszásból kiderült, Henry már földet ért, mire elejtette a labdát, így nem volt labdavesztés, a TD sem ért.

A Chiefs 21-3-ról bukott – tavaly februárban az Atlanta Falcons 28-3-ról vesztett a Super Bowlban –, sorban hatodik hazai playoffmeccsét vesztette el, ami NFL-rekord.

Az első akadályt vette a Falcons

A Los Angeles Ramsen meglátszott, hogy alig volt játékosuk playofftapasztalattal, kicsit megilletődve kezdtek. Főleg a legjobb visszahordójuk, Pharoh Cooper, aki az első félidőben két labdát is vesztett visszahordás közben. A Falcons viszont így is csak 13-0-ra tudott meglépni két mezőnygóllal és Devonta Freeman futott touchdownjával.

A kezdeti zavar után viszont elkezdett összeállni a Rams, a Falcons úgy sem tudta megállítani őket, hogy Jared Goff lényegében két játékosnak passzolt csak, az első tizenkét átadásából tizenegy Robert Woodsnak és Cooper Kuppnak ment. Kupp csinált egy TD-t is, ami egy mezőnygóllal együtt azt jelentette, hogy a szünetre 13-10-re faragták a hátrányukat.

De a félidei változtatások a Falconsnak jöttek be jobban. Goff nem nagyon talátl szabad célpontot, miközben az Atlanta előnyben folyamatosan pörgette az órát, egyre nehezebb helyzetbe hozva a hazai csapatot.

A harmadik negyedben két újabb mezőnygólt lőtt a Falcons, a Rams csak eggyel tudott válaszolni, majd Mohamed Sanu 52 yardos elkapása után jött a kegyelemdöfés Julio Jones TD-elkapásával – a Falcons 26-13-ra ment el kevesebb, mint 6 perccel a vége előtt, ekkora különbséggel pedig már simán gazdálkodtak.

A Rams azért megpróbált a végére felpörögni, látszólag szépítettek is egy 15 játékból álló támadással, de Tyler Higbee kezéből kicsúszott a labda, így nem ért az elkapás, és az ismétlés sem sikerült. Az Atlanta ugyan nem tudta lepörgetni a maradék 125 másodpercet, de a továbbjutáshoz az is elég volt, hogy a lefújás előtt 113 másodperccel visszaadják a támadás jogát a hazaiaknak, a Rams ugyanis ekkor sem volt eredményes, bár közel jártak a punt blokkolásához.

Eredmények

Tennessee Titans-Kansas City Chiefs 22-21

Atlanta Falcons-Los Angeles Rams 26-13

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?