Amikor a legnagyobb hülyeség a hajrában csinált labdaszerzés

2018.01.08. 19:53

A New Orleans Saints nyert a Carolina Panthers ellen az NFL-rájátszás Wild Card-fordulójának negyedik meccsén, ahhoz képest nem volt sima meccs, hogy a Saints háromszor is vezetett 12 ponttal. Sőt, a legvégén még a fordításhoz is közel került a Panthers, igaz, még közelebb lettek volna, ha a védőjük, Mike Adams nem szúr ki velük egy labdaszerzéssel.

Ne maradjon le semmiről!

Ha a védelem labdát szerez egy amerikaifutball-meccsen, az általában jó, hiszen elvesz egy támadási lehetőséget az ellenféltől, és potenciálisan kedvező pozícióban adja át a labdát saját támadósorának.

Nem ez volt a helyzet viszont a Panthers és a Saints vasárnapi meccsén. Kereken két perc volt még hátra, a Panthersnek már nem volt időkérése, a Saints pedig az ellenfél 47 yardjáról indulhatott negyedik is kettőnél. Ha szereznek két yardot, és vele egy újabb first downt, három futással lepörgethették volna az órát a biztos győzelemért – hiszen a Panthers időkérés hiányában már nem tudta volna megállítani az órát –, ha viszont elrontják a próbálkozást, a Panthersnek majdnem két perce maradt volna, hogy félpályáról touchdownt szerezzen.

A Saints passzjátékot választott, amikor látta, hogy a Carolina teletömi a támadófal előtti területet (ez a box), Drew Brees a védők elől menekülve passzolt Alvin Kamara felé, de megelőzte őt a safety Mike Adams, lehúzva a labdát a levegőből. Ösztönös mozdulat volt ez a védőtől, hiszen ilyen helyzetben mindig labdaszerzésre megy, de itt rosszul döntött. (Azt most hagyjuk, hogy az interception után ki is ütötték a kezéből a labdát, ami akár vissza is kerülhetett volna a Saintshez.)

A videón látszik, ahogy Thomas Davis 58-assal integet a bíróknak, hogy nem is volt interception, még azelőtt kiverték Adams kezéből a labdát, hogy azt százszázalékosan birtokolta volna, később a másik linebacker Luke Kuechly is erről próbálta győzködni a bírókat, de ők interceptiont ítéltek.

Így viszont a Panthers 31 yardról kezdhette a fordításért indított támadást, 16 yarddal hátrébbról, mint ahonnan kezdhettek volna, ha Adams interception helyett csak leüti a földre a labdát.

A Carolina végül így is eljutott a Saints 21 yardjára, de onnan két játékkal nagyon hátraestek, és végül pont nélkül maradtak. A félpályáról indulva viszont egész közel kerülhettek volna a touchdownhoz.

A Saints a rájátszás második körében a Minnesota Vikingshoz megy, a meccset magyar idő szerint vasárnap este 22.40-kor kezdik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?