Zsírral kenték le a várost, hogy megelőzzék a szurkolói őrületet

2018.01.22. 13:38

Szokatlan módon készültek Philadelphiában az Eagles és a Vikings főcsoportdöntőjére, legalábbis a rendőrök: a vasárnapi meccs előtt elkezdték zsírral lekenni a város frekventáltabb pontjain a lámpaoszlopokat, hogy a győzelemtől hangulatba jött szurkolók nehogy felmásszanak azokra, és esetleg kárt tegyenek magukban, vagy másban.

Az Eagles az elmúlt 20 évben 11. alkalommal jutott be a rájátszásba, Super Bowlt viszont még sosem nyertek, ezért merült fel, hogy az újabb lehetőség miatt esetleg elragadtatnák magukat az egyébként is vadságukról híres szurkolóik.

Ne maradjon le semmiről!

A zsíros poénkodásba egyébként a philadelphiai rendőrség is beszállt, a negyedik negyedben, már láthatóan behozhatatlan Eagles-előnynél felhívták mindenki figyelmét a felelősségteljes ünneplésre, illetve a növényi zsiradékok rejtette veszélyre.

A rendőrség egyébként több barikádot is kihelyezett a városba, illetve biciklis és gyalogos járőrökkel is teletömte Philadelphiát, hogy ne legyen baj. Arról viszont nem közöltek adatot, hogy összesen hány oszlopot zsíroztak le, ezt ugyanis minden kerületi kapitányság saját döntésére bízták. 2008-ban, amikor a helyi baseballcsapat, a Philadelphia Phillies World Seriest nyert, a hasonló módszer senkit nem gátolt meg, simán felmásztak a szurkolók az oszlopokra örömükben.

(A zsír egyébként hétfőn eltávolítják majd, de bíznak abban, hogy hétfőn esni fog az eső, ami magától lemossa majd a nagy részét.)

A Vikings ellen 38-7-re nyerő Eagles február 4-én azzal a New England Patriotscal találkozik majd a Super Bowl LII-ben, amelytől a 2004-es szezon végén, a legutóbbi Super Bowl-szereplésükkor kikaptak.