Riválist kap az NFL: két éven múlva jön az új bajnokság, az XFL

2018.01.26. 09:07

Felélesztik a 2001-ben egyetlen szezont élt NFL-rivális bajnokságot, az XFL-t, amely már 2020-ban elindul, és csupa olyan dolgot ígért, amit jelenleg a másik profi bajnokság nem tud. Persze ez még nem jelenti azt, hogy nagy durranás lesz. 

Az XFL az amerikaifutball és a pankráció furcsa keveréke volt a kétezres évek elején a pankrátorpápa Vince McMahon jóvoltából, de elég hamar befuccsolt a dolog, mert anyagilag rosszul menedzselt volt a bajnokság, úgyhogy egy idény után az a közös megegyezés született, hogy lelövik a nyolccsapatos bajnokságot.

McMahon azonban nem adta fel az álmát, és mivel a WWE eladásából van 100 millió dollárja, ezért ismét megpróbálkozik a profi ligával, ami 2020-ban indulna el ismét nyolc csapattal. Lesz alapszakasz és rájátszás, az indulás pedig januárban lenne esedékes. 

Ne maradjon le semmiről!

Az új bajnokság azokon az aspektusokon változtatna, melyek miatt leginkább szekálják az NFL-t: nagyobb hangsúlyt kap a játékosok biztonsága, és gyorsabbak lennének a meccsek is, úgy két óra alatt lezavarnának egyet. A játék is szórakoztatóbb, és családbarátabb lenne McMahon ígérete szerint, aki nem engedné játszani a bajnokságában azokat, akiket már volt dolga a rendőrséggel, egy ittas vezetés is kizáró ok lesz. De azt mondta, hogy Tim Tebow-t például nagyon szívesen látná a ligájában, ha újra játszani akar, igaz, közben Johnny Manziel is jelezte, hogy érdekelné az XFL. A politikai véleménynyilvánításra viszont senkinek nem lenne lehetősége, ez is egy olyan dolog, ami megosztó volt az idén az NFL-ben a himnuszos térdelések miatt. 

Hogy mely városok kapnak majd csapatokat, arról még nincsen infó, de az elképzelés az, hogy olyan közepes városokat lőnek majd be, ahol még nincs profi csapat. A 2001-ben indult ligában például Orlandónak és az alabamai Birminghamnek is volt csapata. 

McMahon végezetül azt mondta, hogy nem azért indítja útnak ismét az XFL-t, mert az NFL-t különböző problémák gyötrik, egész egyszerűen úgy látja, hogy az emberek vevők lennének az egy szórakoztatóbb formátumra. Azt viszont leszögezte, hogy nem az XFL nem fiókbajnokság akar lenni, ami a játékosoknak ugródeszka lehet az NFL-be.