Ha Eagles, akkor mi a kutyafej?

2018.02.02. 17:15

Kevés dolog tud annyira felpörgetni egy amerikaifutball-csapatot, mint ha folyamatosan azt hallják a játékosok, hogy az ellenfél a jobb, erősebb, ügyesebb. Az NFL-ben, azon belül is a rájátszásban ez hatványozottan így van, az edzők rendszeresen függesztenek ki más csapattól érkező becsmérlő mondatokat az öltöző falára, hogy minden percben emlékeztessék a játékosaikat, lenézik őket. Ugyanebből ered, amiért a Philadelphia Eagles játékosai kutyamaszkban ünnepelték a két rájátszás-győzelmet.

Ne maradjon le semmiről!

A dolog az angol underdog (esélytelen) szóra eredeztethető vissza, innen emelték ki az Eagles-játékosok a dog, kutya elemet.

Az Atlanta Falcons elleni rájátszásmeccs előtt elég sokan a tavalyi döntőst várták továbbjutónak, már csak azért is, mert nem gondolták, hogy az Eaglesnél beugró csereirányító, Nick Foles megfelelően helyettesítheti a sérülés miatt kidőlt irányítót, Carson Wentzet. Az ESPN-en például minden szakértő a Falconst várta győztesnek, az Eagles Twittere köszönte is a plusz motivációt.

A meccs után Chris Longék kutyamaszkot húztak (Lane Johnson is csatlakozott a dologhoz), másnap pedig az Amazon kifogyott a hasonló kutyamaszkokból – a rendelés nagy része valószínűleg Philadelphiába ment.

 Egész héten azt nyomatta a média, hogy mi vagyunk az esélytelenebbek, úgyhogy beszereztem ezt a maszkot. Erre valaki azt kérdezi, hogy »Hogyan kerül ide a farkasfej?« Először is, ez egy német juhász, másodszor az underdog dolog miatt vettem. Eredetileg nem is akartam kérdésekre válaszolni, de aztán arra gondoltam, hogy inkább a kutyamaszkban teszem

– árulta el a részleteket a Falcons-verés után Long, aki az öltözőben minden újságírói kérdésre ebben válaszolt.

A dolog folytatódott az NFC főcsoportdöntőjében a Minnesota Vikings ellen, ott már többféle maszk is előkerült a játékosokon a győzelem után. A Super Bowlon is indokoltak lesznek ezek, a fogadóirodák nyitáskor 5,5 ponttal látták erősebbnek a Patriotsot, ez később 4,5-re módosult.