45 éves játékos is lesz jövőre az NFL-ben

2018.02.23. 08:43

45 évesen is az NFL-ben fog játszani az Indianapolis Colts-rúgó Adam Vinatieri, miután a csapat csütörtök este bejelentette, hogy egy évet hosszabbítanak vele. 

A Colts úgy harangozta be a dolgot, hogy az NFL történetének egyik legjobb játékosával hosszabbítanak, ami abból a szempontból igaz is, hogy ennyi idősen már nem igazán szoktak amerikaifutballozni profi szinten, vagy legalábbis a modern NFL-ben. 

Ne maradjon le semmiről!

Vinatieri négyszeres Super Bowl-győztes, 1996-ban draftolatlan játékosként került a New England Patriotshoz, ott nyerte a bajnoki címeket, majd 2006-ban került a Coltshoz, jelenlegi csapatához. 

Adam Vinatieri
Adam Vinatieri

Ha jól megy neki a következő idényben, akkor ő lehet az NFL történetének legtöbb pontot szerző játékosa: eddig 2487-et szerzett, és csak 57 választja el Morten Andersen csúcsától.

A múlt idényben sem nagyon lehetett rá panasz, mert 24 extrából 22-t értékesített, míg 34 mezőnygól próbálkozásból 29-et vágott be, 50 yard fölötti 6 rúgásából csak egyet rontott el. 

Az sem biztos mellesleg, hogy a következő lesz az utolsó idénye, legalábbis nem zárja ki, hogy utána folytatja. „Tudom, hogy van még pár rekord elérhető közelségben, és ezeket a Coltsban szeretném megdönteni. Az egyéves szerződés nem jelenti azt, hogy után visszavonulok” – mondta. Pár évet még rá kellene húznia, hogy övé legyen az abszolút rekord, ugyanis George Blanda 48 évesen is az NFL-ben játszott még a hetvenes években.