Befejezte az NFL-bíró, aki lenyomta volna a játékosok felét

2018.03.08. 00:25

Ritka eset, hogy egy sportbíró nem a hibáival írja be magát örökre a szurkolók emlékezetébe, a most visszavonult NFL-bíró, a 67 éves Ed Hochuli viszont pont ebbe a szűk kategóriába tartozik: hatalmas karizmai miatt szinte nincs olyan NFL-szurkoló, aki ne emlékezne rá.

A különös ismertetőjegye egyébként egyben később kicsit átoknak is bizonyult: egy 2012-es, róla készült portréban elárulta, hogy miután mindenki a bicepszéről azonosította, már nem tehette meg, hogy elhanyagolja magát, és oda kellett figyelnie, hogy a védjegye megmaradjon.

Ne maradjon le semmiről!

Izmai mögött egyébként két dolog állt, egyrészt szeretett edzeni, másrészt úgy gondolta, hogy az amerikaifutballisták talán picit jobban tisztelnek majd egy olyan bírót, aki azért valamennyire fel tudná velük venni a versenyt erőben.

Hochuli egyébként civilben ügyvédként dolgozik, valószínűleg a tárgyalóteremben is tiszteletet parancsol az öltönyön átütő izmaival. Az NFL-ben 1992 óta volt bíró, két Super Bowlt is ő vezetett.

A helyét fia, Shawn Hochuli kapta meg vezetőbíróként, a Hochuli mellett szintén visszavonult Jeff Triplette-et pedig Alex Kemp váltja bíróként.

Hochuli nagy izmai mellett hosszú szabálymagyarázataival is emlékezetes marad, és nem mellesleg akkora sztár, hogy egy pittsburghi zenekar is felvette a nevét.