Betilt 10 sisakot az NFL, Tom Bradyét is

2018.04.17. 12:06

Az NFL-játékosok szakszervezete minden évben rendel egy kutatást, hogy megállapítsák, a piacon kapható sisakok közül melyik mekkora védelmet nyújt. Az idei kutatás eredményeképpen a liga a 34 elérhető sisak csaknem harmadát, összesen tízet betiltatott, vagyis a 2019-es szezontól nagyjából 200 játékosnak kell új sisak után néznie, köztük az ötszörös bajnok New England Patriots-irányító Tom Bradynek is. A tiltás a liga nagyjából tizedét érinti, szezon közben ugyanis az edzőcsapattal együtt egyszerre majdnem 2000 igazolt játékos van az NFL-ben.

Ne maradjon le semmiről!

Az NFL először tiltatott be sisakokat a független szakértői vizsgálat nyomán, hogy a lehető legjobb védelmet biztosítsa a pályára lépő játékosok fejének és agyának, egyúttal csökkentse a hosszú távú agykárosodás lehetőségét.

A betiltott sisakok között van olyan is, amelynek gyártója már nincs is a piacon, vagy olyan, amelyik cég azóta több frissebb, jobb védelmet adó modellt is kiadott. Az előbbi kategóriába tartozó sisakokat azonnal betiltották, azokat, amiket valaki még hordott 2017-ben, egy évig még maradhatnak.

A független teszt ezúttal is a Vicis Zero1 sisakot hozta ki a legjobbnak, olyannyira, hogy az első két helyen a modell 2018-as és 2017-es verziója áll. Ennek darabja 240 ezer forintba kerül, tavaly nagyjából 50 NFL-játékos döntött a legjobb típus mellett.

A legutóbbi NFL-szezonban hivatalosan 291 agyrázkódás történt, hogy ez milyen problémákat okoz, arról egy tavalyi kutatási eredmény kapcsán számoltunk be részletesebben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?