157 kilós rögbiszörnyet talált a Super Bowl-győztes

2018.04.30. 16:33

Április 26-28. között rendezték az NFL éves draftját, amikor a 32 csapat meghatározott sorrendben haladva válogat a többnyire egyetemista amerikaifutball-tehetségek közül. A Super Bowl-győztes Philadelphia Eagles viszont nem egyetemi játékost vitt, hanem egy 20 éves szamoai rögbijátékost, akire már csak a méretei miatt is oda kell majd figyelni még úgy is, hogy Jordan Mailata korábban soha az életben nem amerikaifocizott.

A 157 kilós, 203 centiméter magas Mailata iszonyatos erővel bír, a róla készült videókat elnézve még akár futójátékosként is simán bevethetnék az Eaglesnél, de náluk az a terv, hogy támadófalambert próbálnak belőle nevelni.

Mailatát egyébként nem a semmiből találták, a szamoai tehetség a rögbis múltja mellett tudatosan készült az NFL-karrierre, az egyik legprofibb tehetséggondozónál, az IMG Academynél fejlesztette magát, és a draft előtt több csapattal is találkozott, köztük az Eaglesszel is, akiket ezek szerint meggyőzött. A csapat végül a draft hetedik, utolsó körében, a 233. választással vitte el a szamoait, hogy később ne kelljen másokkal versenyeznie a játékos szerződtetéséért.

Nem Mailata az első rögbis, aki az NFL-lel próbálkozik, a legismertebb talán az a Jarryd Hayne, aki 2015-ben került a San Francisco 49ershez futójátékosként – végül 17 futókísérletig jutott, 52 futott, 27 elkapott és 76 visszahordott yarddal zárt, 2016 tavaszán pedig már vissza is váltott a rögbire, hogy ott lehessen az olimpián.

Ne maradjon le semmiről!