Az ötszörös Super Bowl-győztes Belichick is bekerül Trump sporttanácsába

2018.05.04. 19:06

Igazi hírességekkel tömte ki Donald Trump amerikai elnök a sportbizottságát, tudta meg az Axios, a stábba ugyanis a háromszoros olimpiai bajnok strandröplabdázó Misty May-Treanor, a golfozó Natalie Gulbis, minden idők talán legjobb baseballos záróembere, Mariano Rivere, az 1982-es szezon legjobb egyetemi játékosa, későbbi NFL-sztár futójátékos Herschel Walker, illetve a vezetőedzőként ötszörös, összesen hétszeres Super Bowl-győztes Bill Belichick került be, aki talán a legnagyobb név a csoportból.

Ne maradjon le semmiről!

A sport-, fitnesz- és táplálékügyi tanács feladata, hogy a három témában megfelelő tájékoztatást és oktatást biztosítson az amerikai állampolgároknak. Hogy miért a fenti nevek kerültek a bizottságba, azt nem tudni pontosan, de a New England Patriots-vezetőedző Belichick kinevezése egy héttel azután jött, hogy Trump és Belichick hosszú időn át beszélgettek az NFL-ről, illetve a Patriots-irányító Tom Brady jövőjéről. Ezek szerint a tanácsi tagság is szóba jöhetett a régi ismerősök között.

Walker egyébként nem most került a tanácsba, nagyjából Trump beiktatása után egyből a tagja lett – ők ketten 35 éve ismerik egymást, akkor került Walker Trump USFL-csapatába, de az NFL riválisának szánt liga Trump hathatós közreműködése miatt elég gyorsan befuccsolt.

Trump egyébként jó viszonyt ápol a New England Patriots prominens tagjaival, a választási kampányban a Patriots-tulajdonos Robert Kraft, illetve Belichick és Brady is kiállt mellette, bár Brady később kicsit visszakozott: azt mondta, régi ismerősök Trumppal, a politikába viszont nem akar belefolyni, nem jelentette ki nyíltan, hogy támogatja-e Trump kampányát.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?