8 szívatás, 109 yard, megcsinálta a legnehezebb amerikaifocis TD-t

2018.08.25. 08:55

Hat mérkőzéssel folytatódott az NFL 2018-as előszezonjának harmadik fordulója magyar idő szerint szombat hajnalban. A hat meccs, de talán a forduló legszebb jelenetét a Tampa Bay Buccanneers elkapója, Adam Humphries hozta össze, aki ezúttal épp visszahordóként alkotott nagyot 109 yardos touchdownt szerezve egy elrontott mezőnygólból.

Ne maradjon le semmiről!

Az ellenfél Detroit Lions a második negyed utolsó másodperceiben próbálkozott egy 62 yardos mezőnygóllal. Úgy voltak vele, hogy ha nem is jön össze, akkor is  vége lesz a félidőnek, nincs nagyon mit veszteniük.

Nem is tévedhettek volna nagyobbat: a Buccaneers és Adam Humphries számított rá, hogy 62 yardos távról akár rövid is lehet a rúgás, és a labdát elkapva elindult a pálya másik vége felé, hátha touchdownt tud szerezni.

A nagy cikázás közben összesen nyolc Lions-játékost került ki Humphries, aki a végén már kocogóra foghatta, annyira nem volt a közelében egy játékos sem az ellenféltől.

Az NFL-be 2015-ben, nem draftolt játékosként került Humphries, de gyorsan sikerült megragadnia, a tavalyi szezonban 61 elkapása és 631 elkapott yardja volt. Feltűnik visszahordóként is a csapatában, de touchdownt eddig még nem szerzett az alapszakaszban visszahordásból.

A Buccaneers 20-6-ra húzott el ezzel, a második félidőben, főleg a negyedik negyedben viszont odatette magát a Lions, és végül 33-30-ra nyertek.

A mezőnygólból visszahordott touchdownt iszonyatosan ritka, mármint nem a blokkolt mezőnygólból szerzett TD, hanem a rendesen elrúgott mezőnygól visszahordása, más néven a kick six. 1994 óta összesen 5 darab ilyen TD-t szereztek az NFL-ben. A legismertebb kick six viszont az egyetemi bajnokságban esett meg, 2013. november 30-án az Alabama-Auburn rangadó legvégén verte az Auburn egy visszahordott mezőnygóllal a sokkal esélyesebbnek tartott Alabamát úgy, hogy a rúgás előtt döntetlen volt az állás, vagyis az Alabama a hosszabbítást akarta elkerülni, de ráfázott.

A szombat hajnali eredmények

  • Denver Broncos-Washington Redskins 29-17
  • New York Giants-New York Jets 22-16
  • New England Patriots-Carolina Panthers 14-25
  • Seattle Seahawks-Minnesota Vikings 20-21
  • Detroit Lions-Tampa Bay Buccaneers 33-30
  • Green Bay Packers-Oakland Raiders 6-13

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?