Megint lecsapott az amerikaifocisták kedvenc hülyesége

2018.09.09. 12:08

A hülyeség klasszikusan minősített esete amerikafoci-pályán az, amikor egy játékos a touchdown megszerzése előtt fél lépéssel garantáltnak veszi azt, és még a gólvonal előtt eldobja a kezéből a labdát, hogy ünnepelni kezdjen. Ezzel ugyanis pont azt nem csinálja meg, ami miatt ünnepelni kezd, hiszen ha nincs a kezében a labda, nincs touchdown sem. A hülyeség évről évre lecsap, a 2018-as egyetemi szezonban a Georgia-védő Deandre Baker csinálta meg először, ráadásul egy 57 yardos interception-visszahordás végén.

w6t29tkrgqpyeb036at5

A jól dokumentált tradíciót nem DeSean Jackson kezdte 2009-ben, de az lett talán a leghírhedtebb eset, már csak azért is, mert épp két hete kezdte meg akkor az NFL-pályafutását az elkapó. Azóta is született elég elrettentő példa, de úgy látszik, minden kevés, hogy a játékosok tanuljanak a dologból.

Baker szombaton, a South Carolina elleni mérkőzésen szerzett interceptiont egy felpattanó labdából, majd zavartalanul futott végig az oldalvonal mellett, de túl korán kezdett az ünneplésbe.

A touchdownhoz ugyanis a játékos kezében kellett volna lenni a labdának, amikor átlépi a gólvonalat, de ez láthatóan nem így volt.

A Georgia azért így sem bukta a touchdownt, Baker csapattársa, Juwan Taylor megmentette, mert rávetődött a szabadon pattogó labdára, így a jegyzőkönybe egyyardos fumble-visszahordásként került be a TD.

A Georgia végül 41-17-re nyert.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?