Kamuflázs az évtized trükkjét csinálta meg az amerikaifocis, pedig csak egy helyben állt

2018.09.16. 08:29

Hatalmas trükköt csinált meg az egyetemi amerikaifutball-bajnokság szombati játéknapján a jóval erősebb Arkanas ellen kiálló North Texas, a trükkhöz óriási pókerarc kellett az Arkansas egyik puntjánál.

Ne maradjon le semmiről!

Az első negyed közepén járt a meccs, amikor az Arkansas – már 7-0-s North Texas-vezetésnél – elakadt a támadásával a pálya közepén, így rúgni kényszerült. Ebben semmi szokatlan nincs, puntból elég sok van minden meccsen, ráadásul amikor a pálya közepéről rúg egy csapat, és viszonylag rövid területet kell befutniuk, hogy megakadályozzák a visszahordó megindulását, az esetek 99 százalékában a visszahordó kézfeltartással jelzi, hogy nem tervez futni a labdával, ne bántsák, elkapja csak a labdát, és mindenki mehet a dolgára, a támadóik majd onnan kezdenek, ahol ő elkapta a labdát.

Keegan Brewer szinte mindent így is tett, egy kivétellel: minden erejével előadta azt, hogy ő csak elkapja a labdát, és ott vége a dolognak, csakhogy közben egy dolgot nem tett meg, ami az Arkansas-játékosoknak sem tűnt fel, nevezetesen, hogy nem emelte magasba a kezét, hogy az elkapás után véget is érjen a játék. Nagy pacsi jár itt a bíróknak, hogy ők nem a megszokás alapján fújtak, hanem tényleg figyeltek, azzal ugyanis, hogy Brewer nem jelezte az úgynevezett fair catch-et, nem állt meg a játék.

Az Arkansas-emberkék nagy meglepetésére Brewer meg is indult a labdával, amint az arcába érkező négyes konstatálta, hogy nem lesz visszahordás, és a saját oldalvonaluk felé fordulva elindultak le a pályáról.

Brewer a meglepetés erejével lőtt ki, az Arkansas alapból vert helyzetben volt, ráadásul így blokkolóból is volt elég, nagyon sima touchdownt szerzett.

Nagy vállalás volt Brewertől, mert ha csak egy Arkasas-játékosnak is feltűnik, hogy nem jelzett fair catch-et, tiszta erőből, nekifutás után ütközhetett volna neki, de a trükk bejött.

A North Texas a visszahordott touchdownnal 14-0-ra húzott el, a félidőre már 34-10-ra vezettek, végül 44-17-re nyertek.

Kamuflázs sorozatunkban mutatjuk be a 120 yardon azokat a trükkös játékokat, amik az egyetemi bajnokságban vagy az NFL-ben erre érdemesek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?