Kamuflázs: az évtized trükkjét csinálta meg az amerikaifocis, pedig csak egy helyben állt

2018.09.16. 08:29

Hatalmas trükköt csinált meg az egyetemi amerikaifutball-bajnokság szombati játéknapján a jóval erősebb Arkanas ellen kiálló North Texas, a trükkhöz óriási pókerarc kellett az Arkansas egyik puntjánál.

Ne maradjon le semmiről!

Az első negyed közepén járt a meccs, amikor az Arkansas – már 7-0-s North Texas-vezetésnél – elakadt a támadásával a pálya közepén, így rúgni kényszerült. Ebben semmi szokatlan nincs, puntból elég sok van minden meccsen, ráadásul amikor a pálya közepéről rúg egy csapat, és viszonylag rövid területet kell befutniuk, hogy megakadályozzák a visszahordó megindulását, az esetek 99 százalékában a visszahordó kézfeltartással jelzi, hogy nem tervez futni a labdával, ne bántsák, elkapja csak a labdát, és mindenki mehet a dolgára, a támadóik majd onnan kezdenek, ahol ő elkapta a labdát.

Keegan Brewer szinte mindent így is tett, egy kivétellel: minden erejével előadta azt, hogy ő csak elkapja a labdát, és ott vége a dolognak, csakhogy közben egy dolgot nem tett meg, ami az Arkansas-játékosoknak sem tűnt fel, nevezetesen, hogy nem emelte magasba a kezét, hogy az elkapás után véget is érjen a játék. Nagy pacsi jár itt a bíróknak, hogy ők nem a megszokás alapján fújtak, hanem tényleg figyeltek, azzal ugyanis, hogy Brewer nem jelezte az úgynevezett fair catch-et, nem állt meg a játék.

Az Arkansas-emberkék nagy meglepetésére Brewer meg is indult a labdával, amint az arcába érkező négyes konstatálta, hogy nem lesz visszahordás, és a saját oldalvonaluk felé fordulva elindultak le a pályáról.

Brewer a meglepetés erejével lőtt ki, az Arkansas alapból vert helyzetben volt, ráadásul így blokkolóból is volt elég, nagyon sima touchdownt szerzett.

Nagy vállalás volt Brewertől, mert ha csak egy Arkasas-játékosnak is feltűnik, hogy nem jelzett fair catch-et, tiszta erőből, nekifutás után ütközhetett volna neki, de a trükk bejött.

A North Texas a visszahordott touchdownnal 14-0-ra húzott el, a félidőre már 34-10-ra vezettek, végül 44-17-re nyertek.

Kamuflázs sorozatunkban mutatjuk be a 120 yardon azokat a trükkös játékokat, amik az egyetemi bajnokságban vagy az NFL-ben erre érdemesek.