Csoda az NFL-ben: két év után, trükközéssel nyert a lúzercsapat

2018.09.21. 07:53

Két szezonnal ezelőtt sikerült nyernie legutóbb az NFL lúzercsapatának kikiáltott Cleveland Browns: péntek hajnalban a New York Jetset sikerült lenyomniuk 21-17-re.

Hosszú idő után favoritként ment neki egy mérkőzésnek a Browns, de egy darabig nem úgy festett, hogy ez a nyeretlensége széria ezen a meccsen szakad majd meg, mert a Jets elhúzott 14-0-ra. Ezután állt be az agyrázkódást szenvedő Tyrod Taylor irányító helyére az idei draft 1/1-eseként kiválasztott Baker Mayfield, aki nagyot játszott.

Ne maradjon le semmiről!

A clevelandiek visszakapaszkodtak vezetésével a meccsbe, és sikerült egyenlíteni, de ehhez kellett egy trükkös játék is. Egy touchdown után nekimentek a kétpontos kísérletnek: Mayfield úgy tett, mintha még utasításokat osztogatna, de közben elindult a játék, majd a keresztbe futó elkapó, Jarvis Landry kezébe került a labda, aki a közben őrizetlenül maradt Mayfieldhez passzolt, így összejött a kétpontos kísérlet.

Ez egyébként az a trükkös játék, amivel a Philadelphia Eagles is sokkolt a februári Super Bowlon. A Jets ezután még egy mezőnygóllal visszavette a vezetést, azonban a Browns az utolsó negyedben újabb touchdownt vitt, és meglett a történelminek mondható győzelem: 21-17-re nyertek.

Ilyen pedig ősrégen volt már az NFL-ben, legalábbis a profi sportok világában ritka az ilyen hosszú negatív széria, mert az utolsó győztes meccsük 635 napja, 2016. december 24-én volt, azóta sorozatban 19-et veszítettek el. Már az első fordulóban, a Pittsburgh Steelers ellen is közel jártak a széria megszakításához, akkor a hosszabbításban a győzelemért rúghattak egy mezőnygólt, ami végül kimaradt, a meccs pedig döntetlennel ért véget.

Az újonc Mayfieldnek nem volt touchdownpassza, de alaposan kivette a részét a péntek hajnali győzelemből, mert 201 yardot passzolt, 23 passzából 17 volt sikeres, és egyszer sem adta el a labdát. Egyáltalán nem tűnt megilletődöttnek, pontos, magabiztos volt, a meccs utáni nyilatkozata is profikhoz méltó. "Nem így akar az ember pályára lépni, hogy a csapat egyik vezére megsérül. Rengeteget tanultam tőle az utóbbi időben."

A Browns legközelebb az Oakland Raidersszel játszik.