NFL- és PL-klubtulaj veszi meg a Wembley-t

2018.09.26. 13:03

Igent mondott az április óta tartó egyezkedés végén az angol futballszövetség (FA), eladják a Wembley-t annak a pakisztáni-amerikai üzletember Shahid Khannak, akié a Fulham, illetve nem mellesleg a Jacksonville Jaguars NFL-csapat.

Az eladáshoz még több jóváhagyás kell, legelőbb az FA tízfős igazgatótanácsának engedélye, ők csütörtökön szavaznak az ügyben. Utána az FA 127 fős taggyűlése elé kerül az ajánlat, írja a SkySports a Financial Times nyomán.

Khan 600 millió fontot, vagy 217 milliárd forintot fizet a 2007-ben átadott stadionért,

az FA ebből a pénzből országos pályafejlesztési programba kezd.

Az eladástól függetlenül az angol válogatott maradna a Wembley-ben, ahogy az angol szövetség irodái is, ráadásul díjmentesen. Természetesen nem is a Fulhamnek veszi meg Khan a létesítményt, a csapat maradna a Craven Cottage-en.

Épp ezért erős a gyanú, hogy Khan a Jaguars esetleges Londonba költöztetését vette tervbe.

Az NFL 2007 óta hoz alapszakaszmeccseket Londonba, a Jaguars 2013 óta minden évben játszik Angliában, egy akár csak részben Európába költöztetett csapattal óriási piacon tudna erősíteni a liga.

A Jaguars idén október 28-án fogadja a Wembley-ben a bajnok Philadelphia Eaglest, előtte október 14-én Seattle Seahawks-Oakland Raiders, majd október 21-én Tennessee Titans-Los Angeles Chargers mérkőzést rendeznek a Wembley-ben. November 19-én a Kansas City Chiefs és a Los Angeles Rams Mexikóvárosban találkozik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?