NFL- és PL-klubtulaj veszi meg a Wembley-t

2018.09.26. 13:03

Igent mondott az április óta tartó egyezkedés végén az angol futballszövetség (FA), eladják a Wembley-t annak a pakisztáni-amerikai üzletember Shahid Khannak, akié a Fulham, illetve nem mellesleg a Jacksonville Jaguars NFL-csapat.

Az eladáshoz még több jóváhagyás kell, legelőbb az FA tízfős igazgatótanácsának engedélye, ők csütörtökön szavaznak az ügyben. Utána az FA 127 fős taggyűlése elé kerül az ajánlat, írja a SkySports a Financial Times nyomán.

Khan 600 millió fontot, vagy 217 milliárd forintot fizet a 2007-ben átadott stadionért,

az FA ebből a pénzből országos pályafejlesztési programba kezd.

Az eladástól függetlenül az angol válogatott maradna a Wembley-ben, ahogy az angol szövetség irodái is, ráadásul díjmentesen. Természetesen nem is a Fulhamnek veszi meg Khan a létesítményt, a csapat maradna a Craven Cottage-en.

Épp ezért erős a gyanú, hogy Khan a Jaguars esetleges Londonba költöztetését vette tervbe.

Az NFL 2007 óta hoz alapszakaszmeccseket Londonba, a Jaguars 2013 óta minden évben játszik Angliában, egy akár csak részben Európába költöztetett csapattal óriási piacon tudna erősíteni a liga.

A Jaguars idén október 28-án fogadja a Wembley-ben a bajnok Philadelphia Eaglest, előtte október 14-én Seattle Seahawks-Oakland Raiders, majd október 21-én Tennessee Titans-Los Angeles Chargers mérkőzést rendeznek a Wembley-ben. November 19-én a Kansas City Chiefs és a Los Angeles Rams Mexikóvárosban találkozik.