Leszakadt az NFL-es ujjperce, összevarrták, visszaállt

2018.09.28. 09:18

Egészen őrült meccset játszott egymással a Minnesota Vikings és a Los Angeles Rams az NFL-szezon negyedik fordulójának nyitómeccsén, ami egészen brutális statisztikákat hozott a támadóoldalon, illetve egy rettentő bizarr sérülést is.

A Rams második éve az NFL-ben játszó irányítója, Jared Goff fantasztikus napot fogott ki, 33 passzából 26 jó volt, összesen 465 yardot és 5 TD-t passzolt eladott labda nélkül, az irányítómutatója tökéletes 158,3 volt. Csak összehasonlításképp, újoncszezonjában 231 passzkísérleten hozott össze összesen 5 touchdownt. Hasonló teljesítményt ritkán látott a Rams közönsége, 1999-ben, az azóta a Hírességek Csarnokába került Kurt Warner passzolt náluk utoljára 5 touchdownt egy meccsen, az a Rams pedig új korszakot nyitott az NFL-ben.

Emellé három elkapója, Cooper Kupp, Brandin Cooks és Robert Woods is 100 elkapott yard fölé ment, ilyen triplázásra 2013 óta nem volt példa, akkor a New York Giantsben csinált hasonlót Victor Cruz, Hakeem Nicks és Rueben Randle.

Ne maradjon le semmiről!

A meccsen egyébként 69 pont és több mint 1000 yard született a két csapatnak köszönhetően, ez már a második ezeryardos meccs volt a szezonban a negyedik hét elején, miközben tavaly egy ilyen meccs sem volt.

A Rams a második negyed közepétől lényegében végig vezetett, így a harmadik negyedben még egy kis trükközést is bevállaltak, a punter Johnny Hekker viszont nem jól passzolt.

Goff mellett a meccs másik hőse a Vikings long snappere, Kevin McDermott volt – ő az, aki a rúgójátékoknál nagy terpeszben a lábai között vágja hátra a labdát. McDermott elég súlyos sérülést szenvedett a meccs közben, a bal kézfeje beleakadt egy sisakba, és leszakadt a kisujja első ujjperce. Rövid ápolás idejére az öltözőbe kísérték, ott összevarrták a sérült ujjat, majd később visszatért a játékba, és folytatta a snappelést, mintha mi sem történt volna.

Az ujjperc-csonkolás, bármilyen brutálisan is hangzik, nem annyira ritka az NFL-ben, 2013-ban a védő Reshad Johnson vesztette el egy ujjpercét még az Arizona Cardinals játékosaként, 1985-ben pedig a San Francisco 49ers-védő Ronnie Lott kisujjának egy részét amputálták egy súlyos sérülés után.

A mérkőzésen 38-31-re nyert a Los Angeles Rams, ami így továbbra is veretlenül, 4-0-val áll a szezonban.