Futás közben váltott kezet a QB, de sikerült a passz

2018.10.02. 12:07

Ritkán látott módon kellett sikeres passzt végrehajtania az NFL hétfő esti rangadóján a Kansas City Chiefs irányítójának, Patrick Mahomesnak, aki a védők elől menekülve tette át jobb kezéből a balba a labdát, majd azzal csinálta meg jól az átadást.

Ne maradjon le semmiről!

Mahomesnak volt oka a sietségre – a negyedik negyedben, bő három perccel a lefújás előtt 23-20-as hátrányban voltak a Denver Broncos ellen, ráadásul a pálya közepe felé, harmadik kísérletig szorultak. Mahomest a jobbjáról – a védelem bal oldala – két denveri sürgette, Von Miller (#58) és Shane Ray (#56) tört rá nagy lendülettel, de összesen hatan próbálták földre vinni.

Az irányító érezte a nyomást, el is kezdett menekülni balra, csakhogy mivel jobbkezes, abba az irányba futva – a testen keresztül – nehézkes, de minimum elég bizonytalan dobni. Úgyhogy Mahomes improvizált, és a labdát a bal kezébe kapva passzolt sikerrel Tyreek Hillnek, aki megcsinálta az első kísérletet, így a Chiefs folytathatta a támadást a fordítás reményében.

Két támadójátékkal és két büntetéssel később egy második és 30-at is túlélt valahogy a Chiefs, a támadás végén pedig Kareem Hunt futásával szerezték meg a vezetést jelentő touchdownt.

A Broncos a végén kétségbeesetten ment a győzelemért, Case Keenum el is vezette őket a Chiefs 30 yardosán belülre, de idő híján itt már trükközniük kellett – a jó öreg hook-and-lateralt vették elő, amiben az irányító egy felé visszaforduló elkapót vesz célba, hogy az jó esetben (a játék szempontjából) mögötte keresztbe átfutó játékosnak pöccintse vissza a labdát, hogy az lendületből elhúzva átverje a védelmet. Az első passzig jól is ment minden, a visszapöccintésbe viszont már belepiszkált a Chiefs, és meg is szerezték a fumble-t, eldöntötték a meccset.

A Chiefs 27-23-ra nyert, ezzel veretlenül, 4-0-val állnak, a Broncos 2-2-es mérleggel második mögöttük a csoportban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?