Ha nem lehet ráesni, akkor egyszerűen csak ki kell ütni

2018.10.05. 16:06

Nemrég mi is írtunk az NFL legújabb szabálymódosításáról, melynek értelmében az idei szezontól a védőjátékosok már nem eshetnek rá teljes testsúlyukkal a szerelés végén az irányítóra. Az ötlet nem teljesen hülyeség, főleg mert a liga célja végső soron az volt, hogy az eddiginél is jobban védje az irányítókat, de az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy ha nem is lehetetlen, de borzasztóan nehéz betartani a szabályt.

A megoldáshoz azóta sem kerültek közelebb a csapatok, de Ndamokung Suh, a Los Angeles Rams hátvédje a csapat egyik edzésén egész kreatívan oldotta mega problémát, ugyanis földre vitel helyett 

egyszerűen csak behúzott egyet az irányítót szimbolizáló bábúnak.

Az biztos, hogy ezzel a módszerrel bármelyik irányítót ki lehet venni a játékból, ráadásul az is biztos, hogy irányító elleni támadásért tutira nem fog büntetést kapni a csapat. Ettől még nyilvánvalóan szabálytalan – amivel Suh is pontosan tisztában van, tudta, hogy filmezik, csak a vicc kedvéért csinálta –, de tökéletesen illusztrálja a védők frusztrációját a helyzettel kapcsolatban.

Suh amúgy a liga egyik legalattomosabb játékosa, ennek megfelelően pedig csinált már durva dolgokat irányítókkal: 2014-ben Aaron Rodgers-t taposta meg elég csúnyán, két évvel később Ben Roethlisbergernek rúgott oda, tavaly pedig szó szerint torkon ragadta Ryan Mallettet, az ütlegelésük ugyanakkor valószínűleg még tőle sem várható.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!