Úgy ünnepelték Brees történelmi tettét, hogy büntettek a bírók

2018.10.09. 09:34

Hétfő hajnalban a New Orleans Saints 43-19-re verte a Washington Redskinst az NFL ötödik fordulójának utolsó meccsén, amin Drew Brees, a Saints irányítója történelmet írt: 363 yardot passzolt a meccsen, ezzel átvette a vezetést, és az NFL történetének legtöbb passzolt yardját összehozó irányító lett.

Brees Peyton Manningtől vette át a vezetést az örökranglistán, a második negyed vége felé előzött, méghozzá nem is akárhogy, egy 62 yardos passzolt touchdownnal – ez illett is Brees karrierjéhez, aki őrült passzstatisztikákat összehozva jutott a csúcsig.

A játékostársak, de még a cserék is Breest körülvéve ünnepeltek a pálya közepén. A bírók viszont tették a dolgukat, és túlzott ünneplésért – aminek része volt az is, hogy Brees átvehette a legtöbb passzolt yardért járó tanúsítványt – büntetést dobtak a Saintsre, bár a meccs végén azt közölte az ESPN egyik tudósítója, hogy a bírók nem az ünneplésre, hanem a gúnyosan ünneplő Tre’Quan Smithre dobták a zászlót.

Manning egyébként külön üzenetben gratulált egykori riválisának – a Super Bowl XLIV-ben (2010) pont Manninget legyőzve lett bajnok Brees és a Saints.

Brees a mérkőzés után 72 103 passzolt yarddal áll az élen, Manning 71 940-nel második, a Brees utáni legjobb aktív irányító viszont eléggé leszakadva jön, Tom Bradynek 67 418 yardja van, és mivel jó pár évvel öregebb Breesnél, aligha éri majd be.