Úgy ünnepelték Brees történelmi tettét, hogy büntettek a bírók

2018.10.09. 09:34

Hétfő hajnalban a New Orleans Saints 43-19-re verte a Washington Redskinst az NFL ötödik fordulójának utolsó meccsén, amin Drew Brees, a Saints irányítója történelmet írt: 363 yardot passzolt a meccsen, ezzel átvette a vezetést, és az NFL történetének legtöbb passzolt yardját összehozó irányító lett.

Brees Peyton Manningtől vette át a vezetést az örökranglistán, a második negyed vége felé előzött, méghozzá nem is akárhogy, egy 62 yardos passzolt touchdownnal – ez illett is Brees karrierjéhez, aki őrült passzstatisztikákat összehozva jutott a csúcsig.

A játékostársak, de még a cserék is Breest körülvéve ünnepeltek a pálya közepén. A bírók viszont tették a dolgukat, és túlzott ünneplésért – aminek része volt az is, hogy Brees átvehette a legtöbb passzolt yardért járó tanúsítványt – büntetést dobtak a Saintsre, bár a meccs végén azt közölte az ESPN egyik tudósítója, hogy a bírók nem az ünneplésre, hanem a gúnyosan ünneplő Tre’Quan Smithre dobták a zászlót.

Manning egyébként külön üzenetben gratulált egykori riválisának – a Super Bowl XLIV-ben (2010) pont Manninget legyőzve lett bajnok Brees és a Saints.

Brees a mérkőzés után 72 103 passzolt yarddal áll az élen, Manning 71 940-nel második, a Brees utáni legjobb aktív irányító viszont eléggé leszakadva jön, Tom Bradynek 67 418 yardja van, és mivel jó pár évvel öregebb Breesnél, aligha éri majd be.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?